Radio Simplu

Cum să alegi o geacă la modă. Sfaturi frumoase și practice

Ce criterii trebuie sa ai in vedere la cumpararea unei geci de iarna?

– climatul si mediul in care locuim;

– destinatia gecii de iarna (unde o vom purta);

– impermeabilitatea;

– cat de calduroasa este;

– rezistenta sistemelor de inchidere si a cusaturilor;

– producatorul;

– marimea;

– lungimea;

– pretul.

Materialul – cel mai important la o geaca de iarna

Materialul din care este confectionata geaca hibernala reprezinta, cu siguranta, cel mai important lucru dupa care trebuie sa te uiti cand vrei sa iti achizitionezi o geaca groasa de dama.

Obligatoriu, aceasta trebuie sa fie impermeabil, adica sa nu se ude la primul contact cu o ploaie ce tinde sa se transforme in lapovita si ninsoare.

Mai mult, chiar si fulgii de zapada ce se topesc in anumite conditii, cand ajung pe geaca ta de iarna, nu ar trebui sa fie o sursa de umiditate care sa treaca prin materialul exterior al gecii, apoi prin captuseala si sa iti ude celelalte haine cu care te-ai imbracat pe dedesubt.

In plus, o geaca de dama impermeabila de calitate trebuie sa reziste si la vanturile reci din aceasta perioada a anului.

Nimic mai ingrozitor decat sa fii afara in bataia crivatului (eventual asteptand intr-o statie RATB un autobuz care nu mai soseste!), iar geaca ta de iarna sa fie o sursa de umezeala si de frig, nu de caldura.

Specialistii considera ca ar trebui sa ne orientam pentru zilele extrem de friguroase catre o geaca insulated, o geaca de puf sau chiar o geaca de dama combi, 3 in 1.