Radio Simplu

Cum să ai mereu mâinile tinere și catifelate

Multe femei nu acordă prea multă atenție îngrijirii mâinilor decât atunci când pielea acestora începe să se usuce mult mai ușor și își pierde toată fermitatea.

Însă, dacă începem să avem grijă de mâini încă din tinerețe, este posibil să putem amâna îmbătrânirea prematură a acestora.

Pentru a te ajuta, în acest articol îți vom prezenta câteva trucuri pentru a avea mâini tinere și frumoase în mod natural.

Hrănește-ți pielea de pe mâini în fiecare zi!

Există mai multe motive pentru care pielea mâinilor se poate usca:

Îmbătrânirea

Expunerea la soare

O alimentație necorespunzătoare

Utilizarea excesivă a produselor convenționale de curățare și de îngrijire a corpului

Fumatul

Majoritatea femeilor încep să resimtă efectele negative ale factorilor pe care tocmai i-am enumerat de abia atunci când ajung la o anumită vârstă. Însă tocmai din acest motiv trebuie să începem să ne îngrijim mâinile din timp.

Mâinile noastre merită la fel de multă atenție ca și restul corpului și, dacă suntem dispuse să le-o acordăm, acestea vor fi mereu hidratate și sănătoase și vor avea un aspect tânăr.

Dacă pielea de pe mâini ți se usucă mereu și ești în căutarea unei creme hidratante, te sfătuim să optezi pentru un produs cât mai natural posibil, care să conțină ingrediente hrănitoare ca:

Ulei de măceșe

Ulei de migdale

Ulei de măsline

Aloe vera

Unt de Shea

Ulei de argan

Oricare dintre aceste produse poate fi folosit ca o loțiune pentru mâini fără a fi combinat și cu alte substanțe, aceasta variantă fiind probabil cea mai ieftină, dar și cea mai naturală.

Exfoliază-ți mâinile în mod regulat!

Unul primele semene ale îmbătrânirii mâinilor este asprirea pielii acestora. Pentru a evita această problemă inestetică, exfoliază-ți mâinile în mod regulat, astfel încât să îndepărtezi celulele ce se acumulează pe suprafața acestora.

Ai la dispoziție o gamă variată de produse naturiste pentru exfoliere și te sfătuim să optezi pentru acestea, deoarece produsele cosmetice tradiționale pot avea efecte nocive asupra pielii.

Încearcă să-ți aplici puțin zahăr sau sare pe mâini. Dacă pielea mâinilor tale este foarte uscată, amestecă oricare dintre aceste două ingrediente cu ulei de măsline.

Masează-ți mâinile cu grijă, de parcă le-ai spăla, apoi clătește-te cu apă caldă sau rece. Nu uita: trebuie să-ți exfoliezi mâinile cel puțin de două ori pe săptămână.

Zahărul te ajută să ai mâini tinere

Îmbunătățește-ți circulația!

Mâinile reci sunt unul din simptomele cele mai frecvente ale circulației deficitare la nivelul extremităților. În general, oamenii care au această problemă tind să aibă și picioare reci.

Circulația sanguină deficitară nu trebuie ignorată. Pentru a ne ajuta sângele să circule din nou în mod normal, trebuie să ne asigurăm că organismul nostru primește toate substanțele hrănitoare de care are nevoie.

Dacă ți se pare că ai mâinile reci tot timpul, nu ezita să urmezi aceste sfaturi:

Masează-ți mâinile cu ulei obținut din rădăcină de ghimbir sau orice alt ulei esențial ce provoacă o senzație de căldură

Consumă cantități moderate de condimente (ardei iute de Cayenne, ghimbir, etc.)

Ține mâinile alternativ în apă rece și caldă

Poartă numai mânuși fabricate din lână sau dintr-un alt material natural

Din când în când, bea ceai de ginkgo biloba pentru a-ți îmbunătăți circulația la nivelul extremităților

Îngrijește-ți unghiile!

Unghiile joacă un rol foarte important în ceea ce privește aspectul general al mâinilor noastre.

Ca să avem mereu unghii frumoase, trebuie să ne ocupăm în mod regulat de manichiura acestora și să urmăm o dietă sănătoasă, bogată în fructe și legume proaspete, mazăre, uleiuri sănătoase, cereale integrale, nuci și semințe.

Orice semne sau decolorări care apar pe unghii—în mod special petele albe sau dungile perpendiculare—sunt un semnal de alarmă asupra faptului nu ne hrănim adecvat. Un alt simptom care ar trebui să-ți atragă atenția este crăparea unghiilor.

Ferește-te de osteoartrită!

O altă afecțiune majoră care poate afecta sănătatea mâinilor este osteoartrita, o maladie degenerativă ce provoacă deformări ale mâinilor și degetelor.

Dacă osteoartrita este omniprezentă în istoricul tău familial sau ai început să observi simptomele timpurii ale acestei afecțiuni, spală-te pe mâini cu un săpun cu argilă și lasă spuma să acționeze asupra mâinilor timp de 15-30 de minute, până când aceasta se întărește.

Nu uita că există numeroase suplimente alimentare pe care le poți lua pentru a amâna izbucnirea osteoartritei, cum ar fi:

Acizi grași esențiali

Bromelaină

Calciu

Cartilaj de rechin

Curcuma

Magneziu

Seleniu

Colagen

Vitamina C

Silicon

Însă nu începe niciun tratament înainte de a-ți consulta medicul.

Curcuma te ajută să ai mâini tinere

Stopează transpirația excesivă!

Transpirația excesivă este un alt factor ce îți poate altera aspectul mâinilor. În plus, această problemă ar putea semnala și existența unei dereglări la nivelul sistemului tău nervos.

Pentru a trata transpirația excesivă a mâinilor, folosește spori de pedicuță, cunoscută ca „planta cu sulf”. Poți achiziționa acest remediu din orice magazin cu produse naturiste. Pur și simplu aplică-l pe mâini de parcă ar fi pudră de talc.