Radio Simplu

Cum prepari ciulamaua de ciuperci cu usturoi. Dureaza doar 30 de minute

Ciulamaua de ciuperci cu usturoi este foarte gustoasa si contine doar ingrediente vegetale.

Pentru a prepara doua portii ai nevoie de: 500 grame ciuperci champignon, o ceapa, 2 catei de usturoi, 2 linguri de faina, 50 ml ulei, patrunjel, sare, piper.

Mod de preparare: se taie ceapa marunt si se pune la calit. Cand a devenit aurie, se adauga ciupercile curatate si taiate feliute. Se lasa pe foc sa fiarba in suc propriu, acoperind vasul cu un capac.

Se adauga faina, putina apa cat sa le acopere si usturoiul tocat marunt. Se lasa pe foc sa mai dea in clocot de cateva ori, apoi se opreste focul. Se condimenteaza cu sare si piper. Se serveste fierbinte, ornata cu patrunjel, alaturi de mamaliga.

Te-ar putea interesa si: Cum sa faci ardei umpluti de post. Cea mai gustoasa reteta!

Ai nevoie de: 7 ardei grasi, 1 ardei, 2 morcovi, 2 cepe, 150 g orez, 3 rosii, boia de ardei dulce, piper, sare, 50 ml ulei, 1 lingura de faina, 1 lingurita de vegeta, patrunjel.

Cum se prepara: Ardeii se spala si se curata de cotorul cu seminte. Din cotor se indeparteaza semintele si se opreste pentru capac. Separat pregatim legumele, ceapa si ardeiul se toaca fasiute, morcovul se rade.

Intr-o tigaie punem uleiul la incins, inabusim legumele, se adauga orezul, adaugam pulpa de la rosii si se lasa pe foc pana capata o consistenta buna de umplut ardeii. La final, adaugam sare, piper dupa gust.

Se umplu ardeii si ii asezam intr-o cratita mai inalta. Se adauga apa calda si cateva rondele de rosii. Se adauga dupa gust o lingurita de vegeta si se lasa ardeii la fiert la foc mic. Spre final dizolvam o lingura de faina in apa si adaugam in sos.

Sunt gata cand zeama a scazut si ardeii au fiert. Se adauga verdeata tocata marunt. Se servesc calzi, impreuna cu sos.