Atunci când ai cearcăne, te gândești că te-ar putea ajuta un corector banal, însă rezultatul nu te mulțumește. Află acum de ce.
„Ochii se confruntă cu trei probleme majore – umflare, cearcăne și riduri – și nu există un remediu universal”, arată Julie Karen, MD, profesor asistent dermatologie în cadrul Școlii de medicină NYU. Alternează cremele în funcție de nevoi: una de dimineață, alta pentru seară. Ia aminte la ghidul nostru pentru găsirea celei mai bune formule.
Te trezești cu pungi sub ochi?
Alege o formulă îmbogățită cu cofeină – ameliorează pungile și cearcănele reducînd umflăturile și stimulînd circulația, spune Dr. Karen. Totodată, extractul de lemn dulce este bine cunoscut pentru capacitatea sa de a stimula microcirculația.
Ai cearcăne?
Modul în care le elimini depinde de culoarea lor.
Dacă sunt albastre – rezultatul inflamării vaselor de sânge aflate aproape de suprafața pielii – din nou, poți încerca o formulă pe bază de cofeină (StriVectin, de exemplu), în timpul dimineții. „Cofeina contractă vasele de sînge”, spune dermatologul newyorkez Joshua Zeichner.
Dacă sunt maro – este o problemă de hiperpigmentare. „Organismul percepe aceste inflamații – precum alergii sau frecarea zonei – ca pe o agresiune, trimițând un supliment de melanină să o repare,” arată Dr. Zeichner. Campioni în iluminarea zonei ochilor: vitamina C pentru iluminare și Niacinamid, recomandate dimineața sau seara.
Vezi riduri fine?
Pielea ultra-subțire din jurul ochilor îmbătrînește cu 36% mai rapid decît restul feței. Pe timpul nopții, folosește o cremă cu retinol – acesta stimulează producția de colagen, care umple astfel liniile existente, sau pe bază de Ramnoză.
Atenție: retinolul face ca pielea să devină mult mai predispusă la arsuri solare, deci asigură-te că folosești creme cu SPF și ochelari de soare.
Ai încercat orice pentru riduri?
Botox-ul preventiv, un trend celebru printre fetele de 20 și ceva de ani (30 la sută dintre consumatoarele de Botox cad în capcana asta) – poate ameliora „laba gîștii”, spune Dr. Zeichner. Dar nu fără efecte secundare.
Atunci cînd mușchii externi ai ochilor sunt complet imobilizați, mușchii interni încearcă să supra-compenseze, creînd riduri la nas: acele pliuri în formă de favoriți, care apar între colțurile interne ale ochilor și podul nasului, atunci cînd zîmbești, spune dr. Zeichner.
Acestea reprezintă un semn că doctorul tău e genul care urmărește rezultate instant (ar trebui să-i sugerezi să folosească o cantitate mai mică data viitoare).