Radio Simplu

Cum își dau seama câinii dacă un om este bun sau rău

Chiar dacă e greu de înțeles, cercetătorii au afirmat că cei mai buni prieteni ai noștri, câinii, pot vedea energiile umane. Dar nu numai atât, pentru că animalele au câteva calități supranaturale, la care, noi oamenii, doar visăm…

Simt frica
De secole întregi, oamenii de știință au încercat să înțeleagă comportamentul câinilor. După multe studii, s-a ajuns la concluzia că aceștia simt frica de la mare distanță și, în consecință, reacționează ca atare. Mai mult decât atât, ei preiau stările stăpânilor.

Șiretenia este un alt fel de simț foarte dezvoltat al lor și să nu vă mai mire atunci când v-ați direcționat atenția către altceva dacă cățelul dumneavoastră devine brusc fericit, sare pe masă, rupe sacul de gunoi, iese afară din casă sau se delectează cu… rosul unui pantof.

Totodată, câinii, spun specialiștii au capacitatea de a simți când cineva are boli grave, încă din stadiul incipient. Cum? Pur și simplu, veți vedea ca pune capul pe locul cu probleme.

Fac diferența dintre oamenii buni și cei răi
De asemenea, câinii știu întotdeauna în ce dispoziție ne aflăm, chiar dacă noi nu o arătăm. Reacția animalului de cele mai multe ori când ne vede supărați este aceea de a se așeza lângă noi, în special la picioare, arătându-ne că el este spus, în caz că suntem supărați pe el.

Altădată, câinii ne sar pur și simplu în brațe, pentru că știu câtă nevoie avem de dragostea lor. Cea mai misterioasă abilitate a câinelui, spun oamenii de știință este momentul în care ei simt că se apropie moartea atât în cazul lor, cât și a stăpânilor. Și atunci, încep să manifeste un comportament ieșit din comun. Nu în ultimul rând, câinii pot să facă diferența între oamenii buni și cei răi.

Cei care au ajuns la această concluzie au fost cercetătorii de la Universitatea Kyoto din Japonia care au făcut un studiu pe care l-au împărțit în trei etape. La început, câinilor li se arăta un recipient cu mâncare, iar câinii alergau spre el. Apoi, stăpânii le arătau un recipient gol și erau păcăliți să se apropie de acesta. La început animalele au reacționat, dar la cea de a treia încercare, nu au mai urmau nici un fel de instrucțiuni.

De aici, s-a tras concluzia că prietenii noștri necuvântători nu cred în persoanele rele și mincinoase. Tot studiile au arătat că animalele pot ști și care sunt oamenii care se comportă urât cu stăpânii lor. Cum? Refuzând să mănânce din mâna acestuia. Pe de altă parte însă, câinele acceptă să fie hrănit de cel care-I iubește stăpânul.