Radio Simplu

Cum faci cel mai bun chec cu vișine

TIMPI DE PREPARARE
Timp de preparare: 30 min
Timp de gatire: 30 min
Gata in: 60
INGREDIENTE
2 ouă
6 linguri ulei
2 pliculete zahăr vanilat
8 linguri lapte
coaja rasă de la o lămâie
10 linguri zahăr
250 g făină
1 praf de sare
1 plic praf de copt
400 g vişine fără sâmburi
1 lingura pesmet
MOD DE PREPARARE
1. Se pun toate ingredientele într-un castron şi se amestecă până nu mai sunt cocoloaşe, se adaugă praful de copt stins în zeama de lămâie şi se încorporează în aluat.

2. Se toarnă în tava unsă cu unt şi tapetată cu făină şi se pun deasupra vişinele care au fost curăţate de sâmburi şi trecute prin pesmet ca să nu lase zeama în compoziţie

3. Se încinge cuptorul şi se bagă tava ca să crească. Se lasă 10 minute la foc mare după care se ţine la foc mic şi se verifică după aproximativ 20 minute cu o scobitoare dacă s-a făcut.

4. Se scoate din cuptor, se lasă la răcit şi dacă doreşti se poate pudra cu zahăr.

Loading...