Radio Simplu

Cum arăta un „vampir” din secolul 18. Ce au descoperit cercetătorii când l-au dezgropat

Fața unui bărbat din secolul al XVIII-lea, despre care localnicii credeau că este vampir, a fost recreată digital cu ajutorul probelor ADN.

Reconstrucția 3D a craniului a fost posibilă cu ajutorul ADN-ului găsit în mormântul său din Connecticut, unde oasele îi erau așezate într-un mod neobișnuit.

Cercetătorii au transmis că oasele femurului au fost puse pe pieptul bărbatului în formă de cruce.

Acest lucru sugerează că trupul său a fost dezgropat și reîngropat, o practică pe care oamenii din epocă o urmau atunci când credeau despre o persoană că este vampir, scrie The Sun.

Oasele acestuia au fost rearanjate pentru a preveni ieșirea sa din mormânt și atacarea orașului, spun oamenii de știință.

„Rămășițele au fost găsite cu oasele femurului puse în formă de cruce pe piept. În acest fel nu erau capabili să meargă și să atace locuitorii”, a spus Ellen Greytak, directorul de bioinformații al Parabon NanoLabs.

Rezultatele ADN au arătat că bărbatul era uman, dar și că suferea de tuberculoză, ceea ce explică faptul că era văzut drept vampir.

Cercetătorii au explicat faptul că tuberculoza era asociată cu vampirii de-a lungul istoriei, oamenii din trecut crezând că persoanele care au murit din cauza acestei boli se vor întoarce din morți.

De asemenea, rezultatele ADN au mai arătat că bărbatul avea pielea deschisă la culoare, ochi căprui, pistrui, păr brunet, iar vârsta decesul a fost 55 de ani.