Radio Simplu

Cum arată singura femeie care a făcut-o geloasă pe Elena Ceaușescu? A scos-o din cinematografie: „Mă ura. Pur şi simplu, eram …”

Înaintea anului 1990, Violeta Andrei, acum în vârstă de 78 de ani, a fost una dintre cele mai apreciate și talentate actrițe din teatrul și cinematografia țării noastre.

Fosta actriță a fost căsătorită cu ministrul de externe al regimului Ceaușescu, Ștefan Andrei.

Născuți în aceeași zi, dar la zece ani distanță, cei doi s-au căsătorit în cadrul unei ceremonii restrânse.
Cum arată singura femeie care a făcut-o geloasă pe Elena Ceaușescu?
În jurul relației dintre Elena Ceaușescu și actrița cunoscută din filmele Saltinbancii, Un august în flăcări, Lumini și umbre sau Eu, tu și Ovidiu s-au țesut multe legende de-a lungul trecerii anilor.

„Pe Elena Ceauşescu n-am cunoscut-o, n-am vorbit niciodată cu ea. Am dat mâna, atâta tot. Ea mă ura. Pur şi simplu, eram persona non grata”, a declarat Violeta Andrei.

În 1982, Elena Ceauşescu ar fi interzis-o. Actrița a povestit că a pierdut 18 roluri. Până la Revoluţie nu a mai apărut nici în filme şi nici la televizor.

Elena Ceaușescu ar fi spus că apărea mult prea des la televizor, că era prea sexy, că avea ochii prea lucioși și că i se vedeau prea mult picioarele, scrie Click!.

Soțul actriței are o altă teorie privind relația dintre Violeta Andrei și Elena Ceaușescu.

Elena și Nicolae Ceaușescu l-ar fi admirat atât de mult pe Ștefan, încât își doreau să-l introducă în familie, în postura de ginere.

L-au sfătuit să divorțeze după ce familia soției lui fusese atent verificată înainte de nuntă.

„Elena Ceauşescu m-a scos din cinematografie şi Ion Iliescu din teatru”
Violeta Andrei spunea că a fost dată afară de la teatrul Bulandra în anul 1990, din cauză că soțul ei a fost nomenclaturist în regimul comunist.

„După 1990, am fost solicitată din nou să joc în filme, dar am fost dată afară din teatru la intervenţiile lui Ion Iliescu (preşedintele Frontului Salvării Naţionale, formaţiune care conducea România atunci).”

El a ordonat arestarea soţului meu. (Ştefan Andrei a fost ridicat în 1989, sub acuzaţia de ucidere a 60.000 de români la Revoluţie şi de subminare a economiei naţionale.

A stat închis timp de doi ani şi cinci luni). A fost o răzbunare ieftină, Ştefan are aceeaşi meserie ca şi Iliescu.

La un moment dat, s-a opus când Iliescu a vrut să aplice tehnologia sovietică în hidroconstrucţii.

Pentru asta l-a pedepsit. Elena Ceauşescu m-a scos din cinematografie şi Ion Iliescu din teatru”, spunea Violeta Andrei, în 2011, potrivit Libertatea.

La 51 de ani a ieșit la pensie. Anul trecut avea o pensie de 2.000 de lei, plus încă 1.000 de lei, indemnizația de actor.

„Eu nu fac nimic ca să-mi păstrez frumuseţea”
„Eu nu fac nimic ca să-mi păstrez frumuseţea. Am avut norocul să mă nasc aşa. Să am părul bogat, un fund bombat, pulpiţe, braţe subţiri şi sâni frumoşi.

Nu ţin regim alimentar, mănânc şi acum cartofi prăjiţi în untură cu cârnaţi şi am de când mă ştiu aceeaşi greutate, 50 de kilograme”, declara fosta actriță, potrivit Click!.