Radio Simplu

Cum arata si ce face Dana Deac dupa 6 batalii cu cancerul!

GALERIE FOTO (2)

Fosta realizatoare tv a descoperit ca are cancer la san in 2007, iar de atunci boala a recidivat de 5 ori. Ultima oara s-a intamplat acum 2 ani, cand Dana Deac a mers in Turcia pentru tratament si a tinut un jurnal pe blogul ei si a tinut un jurnal al acelor zile.

”In Turcia, la Memorial Hospital, am ajuns anul treut (in 2017 n.r.) pentru ci in Romania, cand mi-a fost depsitat cancerul tiroidian, sectia de la Parhon era inchisa din iulie pana in septembrie. Fara alte explicatii.

A trebuit sa fac operatia repede, nu puteam astepta pana pe 14 septembrie fiindca era prea mult si prea periculos pentru mine si asa a aparut sansa mea, sa ajung in Turcia”, spunea Dana Deac in urma cu un an.

”In momentul in care vezi moartea cu ochii de atatea ori, nu ai nici o posibilitate de a alege singur. Asta o inteleg cei care au fost sau sunt in situatia mea. Nu ai cum singur. Eu nu am vazut pe nimeni sa se ridice singur, fara ajutor. (…) A patra oara cand am facut cancer a fost mai grav decat primele dati. Aveam celule de cancer in limfa si in sange, iar asta a fost o veste foarte dura. Si nu gaseam solutii dar nici nu am vrut sa renunt. Unii aleg sa renunte, eu am refuzat”, a povestit Dana Deac.

In prezent, Dana Deac a renutat la televiziune si lucreaza pentru o fundatie infiintata de o companie de telecomunicatii. In paralel, ea reprezinta interesele pacientilor din oncologie si incearca sa aprobe prin intermediul Parlamentului European un set de standarde comune si reglementari care sa stearga discrepantele in tratamentele oncologice si inegalitatii in medicina oncologica in statele din cadrul UE.