Radio Simplu

CUM A REACȚIONAT UN TÂNĂR BUCUREȘTEAN DUPĂ CE A FOST PRINS DE POLIȚIȘTI FĂRĂ MASCĂ ÎN AUTOBUZ: „NU AM PENTRU CĂ..”

Zeci de bucureșteni au primit amenzi usturătoare, după ce au fost prinși fără mască de protecție în mijloacele de transport în comun.

Oamenii legii au ieșit la controale și au fost stupefiați când au văzut câte persoane călătoresc cu mijloacele de transport în comun, fără să poarte mască de protecție. Este și cazul unui tânăr din Capitală, care a fost prins de oamenii legii pe picior greșit.

Întrebat de ce nu poartă mască de protecție, acesta le-a dat polițiștilor un răspuns halucinant.

”- O să vă rugăm să coborâți! Nu aveți mască?

– Nu! Am uitat-o acasă!

– Trebuie să vă achiziționați o mască, deoarece este obligatorie. Ați văzut că și ceilalți ocupanți din autobuz purtau mască. O să aveți un avertisment verbal. Vă indicăm să vă deplasați la cel mai apropiat magazin pentru a vă cumpăra mască”, a fost dialogul dintre oamenii legii și tânăr.

Tânărul a scăpat cu un avertisment
Din fericire, tânărul a scăpat doar cu un avertisment. Alți călători, însă, devin agresivi atunci când sunt întrebați de ce nu poartă mască de protecție.

-”Să dea măști, pentru că nu ne permitem! Și teste gratuite, da? Eu nu-mi permit la pensia pe care o am!”, a spus o femeie.

Amenzile pentru cei care nu poartă mască sunt între 500 și 2000 de lei.

„Colegii mei acționează în marile centre comerciale, în hale, în piețe, la terase, dar și la mijloacele de transport în comun, precum și la autoturismele care practică taximetria. Reamintim cetățenilor că potrivit legislației în vigoare, au obligația să poarte mască atât în spațiile închise, la locul de muncă cât și în mijloacele de transport în comun”, a transmis Ciprian Romanescu, reprezentant al Poliției Capitalei.