Radio Simplu

Cum a murit Andrei, tânărul internat într-un spital din Cluj-Napoca: ”A fost infectat cu o bacterie ucigașă”

Andrei s-a stins la secția ATI a unui spital din Cluj-Napoca, de vină fiind medicii, potrivit deputatului USR Emanuel Ungureanu.

Andrei s-a stins la secția ATI a unui spital din Cluj-Napoca, de vină fiind medicii, potrivit deputatului USR Emanuel Ungureanu.

Cum a murit Andrei, tânărul internat într-un spital din Cluj-Napoca: ”A fost infectat cu o bacterie ucigașă”

Tânărul ar fi fost infectat cu o bacterie ucigașă și a murit cu zile după ce, înainte, luase Heptatita B după o transfuzie de sânge.

A murit Andrei, tânărul internat la ATI Cluj

Ungureanu făcuse apel ca toată lumea să doneze sânge pentru Andrei Flutur, însă acum gestul pare tardiv, lucru transmis pe Facebook de politician.

”A murit Andrei. Cu zile. După grave neglijențe și erori medicale! Cine este de vină? Tot “mortul”?! Iată șirul erorilor medicale din sistemul sanitar românesc care au dus la moartea lui Andrei Flutur. Avea doar 34 de ani.

1. Andrei a fost infectat cu virusul hepatitic B după o transfuzie de sânge, la momentul în care a intrat în programul de dializă. Transfuzia a fost efectuată la Spitalul Județean Suceava. Nu a fost nimeni sancționat.

2. Andrei a făcut un transplant de rinichi la Centrul de Transplant din Iași, acum 9 luni, transplantul a funcționat bine, NU și partea de urmărire post transplant. În luna octombrie Andrei a acuzat stări de oboseală, și-a făcut analizele, probele de ficat(transaminazele au ieșit foarte mari).

A anunțat Centrul de Transplant din Iași, medicii NU i-au adminstrat antivirale NICI DUPĂ CE ANALIZELE DE FICAT ERAU URIAȘE, medicii de la Centrul de Transplant din Iași nu s-au alertat, i-au recomandat vitamine…

3. Andrei s-a internat foarte târziu, la inițiativă proprie, în luna decembrie, nu se mai putea ține pe picioare, la Institutul de Gastroenterologie din Cluj-Napoca.

Aici, investigațiile au durat prea mult și biopsia hepatică a venit foarte târziu, se instalase insuficiența hepatică severă, în urma reactivării virusului hepatitic B și din cauza imunosupresiei (tacrolimusul) care nu a fost eliminat la timp din medicație.

Deci, ficatul lui Andrei a fost distrus din 3 grave neglijențe și erori medicale: a fost infectat virusul hepatitic B din transfuzia de sânge, nu a primit antivirale după transplant, nu i s-a scos la timp tacrolimusul și ficatul a fost omorât din 2 direcții.

Mai mult decât atât, tot pe secția de Gastroenterologie, Andrei a fost infectat cu o bacterie ucigașă, asta după ce sângele a zeci de donatori l-au pus temporar pe picioare.

Vă mulțumesc frumos tuturor celor care au donat pentru Andrei. Andrei a murit cu zile din cauza unui sistem medical neglijent, haotic, incompetent. La Agenția Națională de Transplant, tronează, în funcții cheie, doi indivizi, soț-soție, condamnați definitiv într-un dosar de trafic cu ovocite… Eu am încercat să scap sistemul sanitar de ei. Mafia din sistemul de transplant îi menține în funcție. Una dintre consecințe, Andrei a murit, cu zile. Avea doar 34 de ani…”, a scris Emanuel Ungureanu.

Sursa: Fanatik.ro