Radio Simplu

Culoarea unghiilor tale de la picioare dezvăluie adevărul despre starea ta de sănătate. Ce afecțiuni poți descoperi, potrivit specialiștilor

Unghiile de la picioare și culoarea lor pot semnaliza anumite probleme de sănătate care altfel nu ar fi vizibile, spune experții. Iată la ce anume trebuie să ne uităm.

Experții au declarat că unghiile de la picioare și felul în care se poate schimba culoarea acestora poate scoate la iveală și alte probleme de sănătate.

Uneori unghiile de la picioare își pot schimba culoare fără un motiv anume. Specialistii de la NHS au mai explicat că unghiile de la mâini și de la picioare ale majorității oamenilor se pot colora în timp, și odată cu înaintarea în vârstă. De asemenea, femeile însărcinate pot observa o modificare la nivelul consitenței unghiilor lor. Acestea ar putea deveni mai casabile sau mai tari, după caz.

Dacă cumva ne lovim la una dintre unghii, fie ea la mână sau la picior, este normal ca unghia lezată să cadă.

Dina Gohil, un podolog (specialist în unghii) de la DG Podiatrist a explicat pentru publicația The Sun cum culoarea unghiilor poate scoate la iveală mai multe afecțiuni ascunse, de la o infecție fungică la lipsa de oxigen.

Culoarea unghiilor poate indica anumite afecțiuni
Anemie

Unghiile închise la culoare pot fi un semn de anemie. Deși, în același timp, aceeași culoare de unghii poate fi un semn de bătrânețe.

Diabet
Persoanele care suferă de diabet de tip 1 trebuie să își controleze constant culoarea unghiilor de la picioare. Din cauza bolii, cantitatea de sânge care circulă în picioare e mai redusă decât de obicei și poate duce la neuropatie periferică.

Acest lucru înseamnă că orice rană din zona picioarele se va vindeca foarte greu, iar unghiile de la picioare s-ar putea îngălbeni.

Lipsa oxigenului

Dacă unghiile de la picioare sunt albastre, atunci când o sângele nu e suficient de bine oxigenat. Aceste pete vineții pot apărea în mai multe zone de pe suprafața corpului, nu doar pe pielea de sub unghiile de la picioare. De asemenea, unghiile albastre sunt caracteristice și pentru persoanele care suferă de astm.

Infecție fungică
În cazul în care unghiile de la picioare capată o culoarea galben închis sau neagră cu pete, atunci acestea sunt semne de infecție fungică unghială. Dacă apar și pete pe unghii, acestea pot scoate la iveală lipsa de zinc din organism.

De regulă, infecția fungică se face din cauza colectării de bacterii sub unghiile de la picioare. Specialiștii spun că un mediu propice pentru dezvoltarea infecțiilor fungice este umezeala și căldura.

Boli ale inimii

Persoanele care suferă de probleme cardiace pot observa o înnegrire sau învinețire a unghiilor de la picioare. Cu toate acestea, dacă persoana în cauză se tratează de aceste afecțiuni cardiace, atunci petele vineții sau negre vor dispărea de pe unghii.