Radio Simplu

Cu Lacrimi in Ochi am ascultat acest Cantec de 100 de ori. Te rog TATA, sa ma ierti!

”Te rog TATA, sa ma ierti !” Un cântec care te va lăsa cu OCHII ÎN LACRIMI de la primele versuri… Iubiți-vă părinții atata timp cât îi mai aveți!

Tatăl este personajul ce ocupă un rol foarte important în viața fiicei sale, iar o relație bine pusă la punct poate aduce beneficii celor doi.

Părintele participă la evoluția ei și își pune amprenta asupra comportamentului și al personalității până ajunge ca indirect să-i influențeze deciziile și acțiunile. În literatura de specialitate, acest subiect a fost dezvoltat din diverse perspective, însa, psihanalistul Alain Braconnier în lucrarea sa, „Cum să fii un tată bun pentru fiica ta“, reușește să ofere niște explicații concrete, fiind utile atât pentru tinerii tătici cât și pentru doamnele care au nevoie de niște răspunsuri concrete.

„Destinul de femeie al fiecărei fete depinde de relația pe care o are cu tatăl ei. Această relație îi va consolida întreaga existență atunci când, din fetiță, ea va deveni adolescentă, apoi femeie, iubită sau soție. A înțelege relația pe care o fată o are cu tatăl ei înseamnă a înțelege rolul pe care acesta îl joacă în formarea ei ca tânără și, apoi, ca femeie.“

Ce trebuie să învețe o fată din relația cu tatăl ei pentru a se dezvolta armonios?

● Trebuie să aibă de învățat ceva din relația tatălui cu proprii lui părinți.

● Are nevoie de modelul pe care tatăl ei îl va dezvoltă cu mama acesteia în relația de cuplu.

● Trebuie să știe că orice ar face greșit sau rău, cineva o așteaptă acasă și că tot acolo va găsi și sprijinul de care are nevoie.

● Tatăl trebuie să își încurajeze, dar și să-și complimenteze fiica ori de câte ori situația o cere.

● Pentru că relația cu tata va sta la baza relațiilor amoroase pe care fata le va avea, este necesar ca din acestă relație să reiasă aspecte legate de respectul de sine, încredere în propria persoană, abilitatea de comunicare, respectul reciproc, tandrețea, lucrul în echipă (care ulterior fata îl va dezvolta în cuplu).

● Nu există un termen limită până când tatăl ar trebui să fie implicat în viața fetei, ci mai degrabă o limită care ține de cât de mult trebuie să se implice în funcție de vârsta acesteia.

● Un alt aspect important este ca din acestă relație să învețe să facă lucruri noi, dar care să fie mereu utile. De la mersul pe role sau bicicletă până la a juca șah, toate aceste activități vor consolida relația și o vor încărca de aminitiri frumoase.