Radio Simplu

Cu cât mai fericiți sunt oamenii cu atât mai simplu aceștia se îmbracă

Cu cât oamenii sunt mai fericiți, cu atât mai simplu se îmbracă. Asta o demonstrează un studiu recent realizat de ONU.

Încă din 2011, anual are loc un studiu care calculează „rata fericirii” la nivel mondial. Da, ai înţeles corect – „rata fericirii”.

Oameni de ştiinţă calificaţi au elaborat anumite tehnici pentru a determina obiectiv bunăstarea anumitor state. După, s-au făcut diagrame pentru a compara răspunsurile cetăţenilor.

În 2017 raitingul arată în felul următor:

1. Norvegia

2. Danemarca

3. Islanda

4. Suedia

5. Finlanda

6. Olanda

7. Canada

8. Noua Zeelandă

9. Austria

10. Elveţia

Ştiţi care e elementul comun la aceste ţări? Pe lângă faptul că persistă un nivel de trai foarte înalt, pe locuitorii acestor ţări îi uneşte şi stilul vestimentar asemănător. Şi anume – preferinţa de a alege haine simple, confortabile, care ar crea o garderobă „basic”.

Ţările care dictează moda, oraşele în care street art-ul este e o manifestare liberă a ideilor, unde fotografiile imortalizează cele mai stilate outfituri; ţările în care fiecare a doua studentă arată ca o „fashion icon” – aceste țări se poziţionează pe la coada clasamentului.

Franţa pe locul 32, Spania pe locul 37. Italia, unde până şi pruncii ştiu să combine sacourile cu tenişii – pe locul 50! Din 157 de ţări analzate. Deci, o treime din populaţia Terrei trăieşte mai bine decât italienii.

Cum stă situaţia în ţările fericite? Conform ultimelor articole din VOGUE:

Acolo, oamenii nu epuizează timpul pe detaliile stilului, pe alegerea corectă a cerceilor și a blugilor. Ei achiziţionează doar hainele comode. Şi nu se gândesc mult dacă e la modă asta sau nu. Blugi şi tricouri, tenişi, hanorace şi pulovere moi.

Bărbaţii de la noi zic despre femeile din Suedia că „nu ai ce privi”. Dar analizele spun contrariul: femeile acolo sunt foarte fericite.

Ele nu se simt mai puţin feminine din motivul că nu poartă fuste creion sau tocuri de 15 cm. Mai mult, bărbaţii din acele ţări nu aşteaptă femeile să arate 24/7 ca modelele de pe podium.

Probabil, anume atunci când persoana se simte fericită, protejată şi calmă, nu e cazul zilnic să demonstrezi cuiva ceva.

Tu ce crezi, nivelul general de fericire şi asigurare influenţează stilul majorităţii? Sau asta e o simplă coincidenţă?