Radio Simplu

Coronavirus în lume. Peste 8.000 de decese înregistrate la nivel global. Zi neagră pentru Italia

Coronavirus în lume. Până acum, pandemia de coronavirus pe glob numără aproape 200.000 de cazuri de persoane infectate. Numărul morților se apropie de 8.000, iar aproximativ 80.000 s-au vindecat.

Cu peste 3.400 de decese, Europa a depășit Asia. În Marea Britanie, mai bine de 700 de noi cazuri de infectare au fost depistate în ultimele 24 de ore.

Coronavirus în lume

Pandemia de coronavirus pe glob. Desfășurarea evenimentelor de miercuri:

UPDATE 21:12. China trimite un milion de măşti Franţei

China a trimis miercuri un prim avion cu măşti, mănuşi şi alte echipamente de protecţie pentru Franţa, pentru a combate pandemia de COVID-19, şi va mai trimite încă unul joi, a anunţat ministrul francez de externe Jean-Yves Le Drian, potrivit AFP.

″În urmă cu o lună, când această criză s-a declanşat în China, ne-am arătat solidaritatea faţă de autorităţile chineze livrând materiale de protecţie”, a declarat şeful diplomaţiei franceze la postul de televiziune BFMTV.

“Chinezii, care încep să iasă din situaţia dificilă, ne-au întors gestul de solidaritate, iar astăzi a venit un avion chinez cu materiale de protecţie. Şi va mai fi unul mâine”, a adăugat el, vorbind despre “un milion de măşti”.

“Acest lucru arată că, dacă faci un gest de solidaritate la un moment, el ţi se poate întoarce”, a subliniat el, adăugând că este “un bun exemplu” şi “un gest care trebuie apreciat”.

Primul avion, care a aterizat pe Aeroportul Roissy-Charles-de-Gaulle, în regiunea pariziană, a adus măşti de protecţie, măşti chirurgicale, halate de protecţie şi mănuşi medicale, a precizat ambasadorul Chinei la Paris, Lu Shaye.

Zi neagră în Italia. Au fost raportate 475 de noi decese, de la raportarea precedentă, de marți, totalul urcând la 2.978 de persoane, anunță Corriere della Sera, care citează datele oficiale publicate de guvernul de la Roma.