Radio Simplu

Coronavirus. Ce îndemnizație primești dacă ești angajat și intri la carantină

Izolarea la carantină sau la domiciliul personal pentru persoanele angajate este asigurată de concediul medical, dar și de îndemnizație.
Astfel, pentru prevenirea răspândirii unei boli epidemice, orice suspect de boala și angajat cu carte de muncă poate beneficia de o îndemnizație pe durata perioadei petrecute la carantină.
Pentru a beneficia de o astfel de îndemnizație, mai întâi se merge la Direcția de Sănătate Publică pentru eliberarea unui certificat. Pe certificat se va menționa durata perioadei de carantină.
Ulterior, medicul curant va elibera certificatul medical pentru carantină, potrivit ziare.com.

Câți bani poți să primești dacă ești angajat și intri în carantină

Cuantumul brut lunar al îndemnizației reprezintă 75% din baza de calcul. Prin urmare, pentru un salariu de 5.000 de lei brut, fără alte beneficii, net, persoana în cauză câştigă 2.925 lei.
Dacă se va sta 10 zile în carantină, se va primi cu 257 lei mai puţin, respectiv 2.668, transmite aceeaşi sursă.
Totodată, dacă măsura de carantină se întinde pe durata de 30 de zile, primiţi sunt 2.411 lei, cu 514 lei mai puţin decât în situaţia ipotetică prezentată anterior.
În România, până miercuri, 26 februarie, „26 de persoane se află în carantină, iar 2.077 de persoane sunt monitorizate la domiciliu”, se arată în comunicatul emis de Grupul de Comunicare Strategică.