Radio Simplu

Copilul se joacă cu mingea cu câinele vecinilor

Copilul aruncă mingea peste gardul curţii, însă cine i-o returnează topeşte inimile tuturor

Un videoclip adorabil a devenit în scurt timp extrem de apreciat pe internet prin nota lui plină de amuzament şi bună dispoziţie. Un băieţel de doar câţiva anişori se joacă cu un prieten mai puţin obişnuit şi nu în aceeaşi curte, ci separaţi de un gard. Ingenios nu-i aşa?

Aceste imagini au fost filmate în Minneapolis, Minnesota, iar impactul lor în mediul virtual a adus multora zâmbetul pe buze. Lui Conway, un băieţel în vârstă de doi ani, îi place tare mult să arunce o minge peste gardul curţii, doar pentru că Dozer, patrupedul vecinului său să-şi ridice capul deasupra gardului ţinând mingea în gură pentru a i-o înapoia micuţului.

Chad Nelson, tatăl lui Conway, a postat iniţial videoclipul spunând: „Un gard nu-mi poate opri copilul de doi ani să se joace cu noul său cel mai bun prieten!” Bucuria copilului este extrem de mare şi după ce aruncă mingea peste gard în curtea vecinului el aşteaptă cu nerăbdare ca Dozer să i-o arunce înapoi pentru ca jocul să poată continua.

Videoclipul postat tatăl lui Conway pe Facebook a devenit viral, adunând peste 3,8 milioane de vizionări. „Sincer, noi credem că este minunat atunci când oamenii găsesc o formă de bucurie văzându-l pe fiul nostru jucându-se cu atâta naturaleţe. Am postat acest filmuleţ doar gândindu-ne că le vom însenina ziua familiei şi prietenilor”.

Copiii care cresc alături de câini sunt mai fericiți, mai buni, mai blânzi și mai independenți, arată un studiu realizat de Universitatea Yale. Mulți părinți au observat că prietenii canini îi pot binedispune pe copii. Dar care sunt acele rase de câini prietenoase cu copiii?

Adoptarea unui câine este ca și cum ai alege un nou membru al familiei. Nu este o decizie ușoară și ar trebui mai întâi să faci o cercetare adecvată. Când sunt implicați copii, decizia este și mai importantă. Adevărul este că unele rase nu sunt potrivite pentru familiile cu copii. Acestea pot fi în mod natural nervoase sau agresive. Dacă ești în căutarea celui mai bun câine de familie, iată câteva calități pe care trebuie să le cauți:

Rezistent. Copiii nu sunt întotdeauna atât de blânzi precum ar trebui să fie. Deci ai nevoie de un câine care să fie răbdător și rezistent. Acest lucru este important atât pentru siguranța copilului tău, cât și pentru fericirea câinelui. Rasele de talie mică sau „toy” sunt cunoscute ca fiind mai nervoase și nu sunt o alegere bună pentru copii.

Un bun temperament. Temperamentul denotă personalitatea câinelui. Ar trebui să cauți un temperament plăcut. De exemplu, un câine mai calm are capacitatea de a forma legături puternice și de a fi un partener excelent pentru copii.

Energic. Rasele de câini perfecte pentru copii au o doză mare de energie. Ele trebuie să fie capabile să țină pasul cu copiii, fără să obosească sau să fie iritate. Asigură-te că alegi o rasă ale cărei nevoi corespund nivelului de activitate al familiei tale. Dacă nu poți satisface nevoile unui câine, excesul de energie al acestuia poate duce în timp la probleme de comportament.

Inteligent. Deși toți câinii trebuie instruiți, acest lucru este cu atât mai important, atunci când aceștia stau în preajma copiilor. Noul animal de companie trebuie să știe că NU înseamnă NU, cât mai curând posibil – pentru siguranța copiilor tăi.