Ne gasesti pe

Radio Simplu

Coaste de porc suculente si fragede, cu cartofi – Carnea se topeste in gura!

Gătirea coastelor de porc poate fi uneori o sarcină dificilă.

Atunci când sunt făcute cum trebuie, ştii deja că ai obţinut o carne savuroasă şi moale, care practic cade singură de pe oase.

Acum că a venit vara şi o dată cu ea a venit şi sezonul grătarelor, este important să stăpâneşti arta de a face coastele perfecte de porc.

Şi totul poate face diferenţa – începând de la carnea de calitate pe care o alegi, temperatura grătarului şi până la savoarea sosului barbecue pe care îl foloseşti.

Urmează acest ghid pas cu pas pentru a învăţa cum să frigi pe grătar cele mai bune coaste, iar invitaţii tăi vor vorbi despre cât de gustoase au fost.

1. Pregăteşte ingredientele cu care freci carnea

Primul lucru pe care trebuie să îl reţii când vine vorba de prepararea unor coaste fragede de porc este să creezi un amestec de condimente care îţi va răsfăţa papilele gustative şi va da un plus de savoare cărnii.

Alege lucruri simple şi foloseşte pentru a freca coastele de porc doar trei ingrediente: sare, piper şi piper cayenne.

După ce ai aplicat o cantitate generoasă din această compoziţie şi ai frecat coastele, lasă-le deoparte şi marinează-le 30 de minute.

2. Coastele trebuie să fie gătite înainte de a le pune pe grătar

Majoritatea oamenilor vor pune coastele direct pe grătar după ce le-au lăsat să se marineze.

Deşi acest truc va duce la obţinerea unor coaste de porc delicioase, specialiştii ne recomandă să le gătim mai întâi la cuptor.

Înveleşte coastele de porc în folie de aluminiu şi pune-le în cuptorul aragazului, la 150 de grade Celsius, 45 de minute.

Etapa de coacere ajută la intensificarea aromei cărnii şi va scoate la iveală sucurile din ea.

În acest fel, te vei asigura că uriaşele coaste nu vor fi deloc uscate după ce le vei frige, ci – din contră – vor fi suculente şi fragede.

Ingrediente:

1 kg de costite de porc (cu tot cu carne)

1 kg de cartofi

Pentru marinata:

sare

usturoi

condimentele preferate

1-2 linguri mustar

Pentru cartofi:

boia de ardei

Mod de preparare:

1. Amesteca ingredientele pentru marinata si pune-le intr-o punga.

2. Baga in punga si costitele. Pune totul in frigider pentru 4-5 ore sau chiar peste noapte.

3. A doua zi spala cartofii, curata-i si taie-i felii.

4. Amesteca-i cu uleiul, sarea, boiaua si ceapa taiata inele.

5. Unge cu ulei o tava si aranjeaza cartofii si costitele in ea.

6. Baga tava in cuptorul incins la 200 de grade Celsius, pentru aproximativ o ora.