Ne gasesti pe

Radio Simplu

Clătite din dovlecei, o rețetă ușoară și deliciosă

Clătite din dovlecei, o rețetă ușoară și deliciosă – Perfecte ca garnitură sau, de ce nu, ca fel principal – Încercați rețeta! Vă va cuceri!

Ingrediente

450 grame de dovlecei;

300 ml de chefir;

4 ouă;

350 grame de făină;

o lingură de ulei;

2 linguri de pătrunjel;

o linguriță de sare;

0,5 linguriță bicarbonat de sodiu;

unt.

Cum se prepară?

Treceți dovleceii decojiți prin răzătoarea mică, apoi scurgeți-i bine de suc.

Puneți dovleceii într-un bol și amestecați bine cu chefir, pătrunjel tocat, bicarbonat de sodiu, sare și ouă bătute.

Adăugați făina treptat, amestecând bine. Turnați uleiul. După ce obțineți un aluat lichid, lăsați deoparte să se odihnească aproximativ 20 de minute.

Prăjiți clătitele pe ambele părți, în tigaia unsă cu ulei, până capătă o culoare aurie.

Ungeți fiecare clătită cu unt și aranjați-le una peste alta. Serviți cu sos de cașcaval sau cu mozzarella.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

Dovlecelul este o sursa excelenta de potasiu si mangan si poate oferi un aport important de vitamine B1, B6 si C.

De asemenea, mai contine importante substante nutritive precum fosfor, cupru, magneziu, acid folic, zinc, fier, calciu, vitaminele A si K. Iata cateva dintre beneficiile consumului de dovlecei:

1. Stimuleaza digestia

Bogat in fibre de calitate, in potasiu si apa, dar cu resurse modeste de sodiu, dovlecelul are proprietati diuretice si se digera foarte usor. De aceea, dieta cu aceasta leguma este tolerata de persoanele care au probleme digestive, cardiace sau renale.

Nutritionistul Eric Favre recomanda sucul de dovlecei in tratarea constipatiei si a diareei. Dovlecelul este ideal in regimul specific diabeticilor si supraponderalilor.

2. Mentine sanatatea ochilor

Continutul ridicat de carotenoizi (luteina) face din dovlecei un remediu perfect pe baza de plante pentru probleme de vedere. Are excelente proprietati anti-imbatranire, poate imbunatati memoria si reduce procesele infectioase.

3. Scade tensiunea si previne bolile de inima

Reduce riscul de infarct si accidente vasculare cerebrale (datorita magneziului si folatilor). Este benefic in scaderea tensiunii arteriale (magneziu, potasiu).