Combinatia dintre carnea de pui si cartofi dau o savoare si un gust deosebit fripturii noastre. Asa ca, haideti sa le preparam impreuna.
Ingrediente
-10 ciocanele de pui
-1 ou
-50 g faina
-50 g fulgi de porumb
-1 kg cartofi
-200 g ceapa
-100 g bacon
-200 ml ulei
-piper
-boia
-sare
Mod de preparare
Se spala bine cartofii si se pun la fiert in coaja , in apa cu sare , 15 minute.
Se scurg dupa fierbere , se lasa putin la racit , se taie rondele groase de 1 cm .
Se taie baconul in fasii, iar ceaoa julien.
Se incinde intr-o tigaie 50 ml ulei in care se calesc putin fasiile de bacon apoi se adauga ceapa si cartofii.
Cand ceapa devine sticloasa se ia tifaia de pe foc si se presara dupa gust sare, piper si boia.
Se oparesc ciocanelele in apa cu sare, se scurg si se sareaza.
Se trec prin faina , ou si fulgii de porumb maruntiti.
Se rumenesc bine in ulei incins.
Asa ca, spor la treaba si pofta buna!