Radio Simplu

Cine e interlopul român „John Englezu” care a fost ucis în Malta de o grupare rivală

Joseff Rivas, poreclit „John Englezu”, a fost omorât, luni, pe o stradă din Malta, de trei membri ai grupării Chira, care acționează, în mod obișnuit, în partea de est a Bucureștiului. Bărbatul era căutat de autoritățile britanice pentru implicarea în două jafuri violente, potrivit Gândul.ro.

Interlopul, în vârstă de 44 de ani, avea dublă cetățenie, britanică și română. El și-a petrecut aproape toată viața la Constanța, unde era cunoscut ca recuperator, dar și ca tâlhar, după ce a sechestrat un patron de plajă, pe care l-a torturat ca să-l determine să arate unde își ține banii. „John Englezu” a fost condamnat atât de autoritățile române, cât și de cele din Marea Britanie, pentru că în 2008 a fost implicat în Londra în două jafuri. În 2013 autoritățile engeleze au emis un mandat de arestare pe numele bărbatului, însă nu au reușit să-l extrădeze, iar în anul 2015, acesta a fost arestat și de autoritățile de la noi din țară pentru că a furat 100.000 de euro din casa unui bărbat pe care l-a și torturat.

Luni, în timp ce se afla într-o piață aglomerată din orașul San Julien, bărbatul s-a certat cu trei membrii ai grupării Chira, alături de care s-a dus în Malta pentru a recupera o sumă de bani. La un moment dat, unul dintre bărbați l-a înjunghiat pe Joseff Rivas în inima. Acesta a murit la două ore după incident.

Cei trei suspecți de crimă au fost prinși și arestați de autoritățile malteze.

FOTO: Malta Today