Radio Simplu

Charles: “Doar nu mergi în rochia asta!” Diana: “Ba da!”

GALERIE FOTO (3)

National Geografic a difuzat documentarul Diana: In Her Own Words, narat în întregime chiar de Diana, cu ajutorul înregistrărilor audio făcute în 1991.

Diana vorbește despre anii tumultuoși ai mariajului cu Charles, despre legătura lui cu Camilla Parker-Bowles, despre viața în familia regală. Înregistrările i le-a dat prietenului ei, Dr. James Colthurst, pentru a i le trimite jurnalistului Andrew Morton ca material pentru biografia din 1992, Diana: Her True Story.

Diana își amintește cum a admonestat-o Charles pentru că purta o rochie neagră cu umerii goi la primul eveniment oficial la care mergea în calitate de logodnică. “N-o să mergi în rochia asta, nu-i așa? Negru se poartă doar la înmormântări.” Diana i-a răspuns “Ba da, nu fac încă parte din familia regală.”

“Îmi amintesc atât de bine. Rochia era de la David and Elizabeth Emanuel, (cei care i-au creat și rochia de mireasă), și eu eram atât de agitată, nu știam nici în care mână să-mi țin poșeta. Tot ce-mi doream era să fug înapoi, acasă, la prietenele mele cu care mă simțeam în largul meu. Îmi era rău de emoție. Dar m-am descurcat, educația mea m-a ajutat. Prințesa Grace, căreia îi împărtășisem toate temerile mele, m-a liniștit cu o glumă – Nu-ți fă griji, sigur va fi și mai rău.”