Radio Simplu

Cele mai populare tipuri de poker

Unul dintre cele mai populare jocuri de carti este pokerul, iar el este jucat in cazinouri, in casele oamenilor, dar si in mediul online. In momentul de fata sunt foarte multe variante de poker, iar fiecare dintre ele vine cu un set de reguli aparte.

De mentionat este si faptul ca popularitatea unui anumit tip de poker poate sa varieze in functie de regiune. Sunt insa anumite versiuni care sunt foarte apreciate in intreaga lume, precum Texas Hold’em, care este si la noi extrem de cunoscut.

Cartoforii aleg in general sa se concentreze pe o anumita varianta de poker, in functie de abilitatile pe care le au. Pana la urma nu este vorba doar de distractie pentru ca la mijloc sunt si sume de bani. Mai jos vei afla care sunt cele mai faimoase tipuri de poker.

Top 10 variante de poker

Asadar, sunt foarte multe versiuni de poker, care mai de care mai interesante. M-am gandit ca in cele ce urmeaza sa iti prezint 10 variante ale acestui joc. Iata lista cu acestea:

  • Texas Hold’em
  • Omaha Hi
  • Omaha Hi-Lo
  • 5-Card Draw
  • 5-Card Omaha
  • 7-Card Stud
  • 2-7 Triple Draw
  • Chinese Poker
  • Short Deck
  • Pineapple

Variantele acestea de poker sunt pe gustul mai multor genuri de jucatori. In cele ce urmeaza vei afla detalii despre cateva dintre cele mai populare dintre ele.

Texas Hold’em

Este cea mai populara varianta de poker pentru ca aceasta versiune este jucata in mai toate tarile de pe aceasta planeta. Acest tip de joc ofera diverse selectii de mese si mize din care poti sa alegi. Texas Hold’em are mai multe variante care sunt bazate pe functia limitelor de pariere.

In acest caz, jucatorilor aflati la masa de poker li se impart cate doua carti de fiecare si apoi asteapta ca pe masa sa mai fie afisate alte 5 carti. Acest joc are 4 runde de pariere, iar jucatorii trebuie sa combine cartile din mana cu cele de pe masa pentru a obtine cea mai buna combinatie.

A devenit foarte faimos prin prisma faptului ca multe turnee de Texas Hold’em au fost televizate. Si asta inca de la inceputul anilor 2000, iar in Romania a capatat notorietate si datorita unui jucator cu origini romane, este vorba despre Daniel Negreanu.

Omaha Poker

Sunt 3 versiuni ale Pot Limit Omaha, iar acestea sunt Omaha Hi, Omaha Hi/Lo si 5-Card Omaha. Acest joc are de principiu cam aceleasi reguli ca Texas Hold’em, una dintre diferente fiind ca jucatorii primesc patru carti in mana in loc de doua.

Omaha Hi este a doua cea mai populara varianta de poker. „Hi” se refera la cea mai mare mana care primeste intregul pot la showdown. In acest joc castiga cea mai buna mana de cinci carti, folosind obligatoriu doua din cele patru carti din mana plus trei din cele cinci carti comune.

7-Card Stud

Inainte ca Texas Hold’em sa devina foarte popular, 7-Card Stud era numarul 1 in preferintele jucatorilor din intreaga lume. Despre aceasta varianta se considera ca implica ceva mai multa pricepere. La masa pot fi de la minim doua si pana la maxim opt persoane.

Nu exista carti flop sau comune, asa cum se intampla la Texas Hold’em. Jocul incepe cu doua carti cu fata in jos si o a treia cu fata in sus si li se spune „cartile cu gauri” si „cartea usa”. Se vor da sapte carti, dintre care trei vor fi cu fata in jos, iar patru vor fi cu fata in sus.

Dintre acestea se alege cea mai buna varianta de cinci carti. Exista obligativitatea ca adversarii sa arate unele dintre cartile lor in timpul mainii. Dupa ultima runda de pariere, toata lumea va dezvalui ce mana are. Cel cu cea mai buna mai buna mana de cinci carti din sapte va castiga.

Draw Poker

Si aceasta varianta de poker este foarte populara. In aceasta versiune fiecare jucator primeste o mana la inceputul fiecarei runde, iar cartile vor fi cu fata in jos. Participantii au voie sa isi schimbe mana si pot sa pastreze o carte sau sa renunte la ea.

Cu rotiri gratuite Luck poti juca foarte multe tipuri de poker, dar te poti distra si la alte sloturi video, oferta acestui online casino fiind foarte atractiva. Revenind la Draw Poker, acesta poate avea mai multe variante, inclusiv 2-7 triple draw sau 5-card draw.

In cazul 2-7 triple draw, jucatorii pot sa aleaga mana de 5 carti, iar cartile vor fi cu fata in jos. Acestora li se ofera posibilitatea sa faca cea mai buna mana low. La 5-card draw jucatorii aleg cartile ascunse de adversari si au ca obiectiv sa urmareasca mana cu 5 carti cu cea mai buna pozitie.

Stud Poker

Acest joc nu include carti hole sau carti comunitare. Pe langa asta, amestecarea cartilor se face intr-o ordine predefinita de carti cu fata in jos si carti cu fata in sus. Unele carti pot fi ascunse de jucatori, iar altele vor fi la vedere pentru toata lumea.

Se pariaza la sfarsitul fiecarei runde, iar Stud Poker are si doua variante in plus, este vorba despre seven-card stud si five-card stud. Ambele sunt foarte atractive si daca iti place pokerul, atunci ar trebui sa le incerci si tu.