Radio Simplu

Cele mai bune saltele contra durerilor de spate

Aproape că nu există persoană care să nu fi suferit măcar o dată de dureri de spate. Indiferent de vârstă dacă dormi pe o saltea nepotrivită, te poți trezi cu durere la nivelul coloanei vertebrale sau cu dureri lombare.

Un somn dificil din care te trezești cu dureri îți va afecta starea de spirit, îți va scădea performanța la job și în final îți va afecta sănătatea. Durerea cronică de spate și somnul dificil sunt din păcate strâns legate. De multe ori schimbarea saltelei te va ajuta să ai un somn mult mai liniștit și odihnitor.

O saltea de foarte bună calitate, cum sunt cele de la Mattro : https://mattro.ro/magniflex / poate însemna rezolvarea problemelor legate de durerile de spate.

Există salteaua ideală ?

Oamenii își petrec aproximativ o treime din viață dormind, dar nimeni nu știe exact cum ar trebui să fie o saltea ideală. Asta pentru că evident nu există o saltea perfectă pentru oricare dintre noi.

În trecut oamenii de știință și medicii recomandau saltele dure pentru atenuarea durerilor de spate dar studiile recente au indicat că saltelele cu fermitate medie oferă o susținere perfectă coloanei vertebrale și o calitate îmbunătățită a somnului.

Înainte de ați cumpăra o saltea trebuie să știi că nivelul de fermitate al saltelelor nu este același pentru toate companiile producătoare de saltele. Ceea ce o companie poate recomanda drept saltea tare ar putea fi o saltea cu fermitate medie pentru o altă companie. Gradul de fermitate nu este determinat în mod universal iar cel mai bine este să încerci personal mai multe saltele pentru a vedea care ți se potrivește cel mai bine

Cum alegi o nouă saltea, dacă suferi de dureri de spate ?

Pe piață există numeroase modele de saltele: saltele cu arcuri, saltele din latex, saltele din spumă cu memorie.

Printre cele mai căutate saltele sunt cele din spumă cu memorie care au mai multe straturi de spumă inclusiv un strat cu rol de termoreglare așa cum sunt modelele Magniflex, de la Mattro.

Este bine să ții cont și de temperatura corpului. De cele mai multe ori nu vei avea un somn odihnitor dacă nu dormi într-un spațiu răcoros pe o saltea care nu te încinge. Materialul din care este confecționată salteaua are o mare importanță în confortul somnului tău. Este bine să alegi un material răcoros, respirabil, care permite corpului mișcări multiple în timpul somnului.

Când suferi de dureri de spate, de cele mai multe ori nu ai un somn liniștit. Și poziția preferată în timpul somnului îți afectează modul în care greutatea corpului tău este distribuită pe suprafața patului. Dacă alegi o saltea cu fermitate potrivită vei vedea că durerea se atenuează și că mișcările pe care le face în pat nu-ți mai generează probleme. Specialiștii spun că dacă o saltea este prea fermă va provoca o presiune excesivă asupra anumitor părți ale corpului. Nici o saltea prea moale nu este de preferat pentru că o persoană suferind de dureri de spate se va scufunda în saltea și va resimți durerile la fiecare mișcare.

Este de preferat o saltea de duritate medie, care să permită umerilor și șoldurilor să susțină corect postura corpului.

Avantajele saltelelor Magniflex

Printre cele mai apreciate saltele din spuma cu memorie sunt modelele Magniflex.

Unele din ele sunt acoperite cu o husă din material textil cu memorie profilată plasată pe partea superioară a saltelei deasupra straturilor succesive din spumă cu memorie. Mecanismul spumei cu memorie este special gândit pentru a se potrivi corpului tău. Stratul din spuma reacționează la greutatea corpului și oferă un suport anatomic corespunzător. Stratul cu structură microcelulară realizat din spumă de înaltă densitate 2 senzație de confort și susținere excelent mușchii și coloana vertebrală.

Efectul de masaj al saltelei Magniflex stimulează micro circulația și distribuie egal greutatea corpului pe toată suprafața saltelei.

Ca un detaliu foarte interesant, saltelele Magniflex sunt ambalate cu ajutorul unei tehnologii speciale în formă de rulou, în vid prin presare. În acest fel volumul saltelei scade foarte mult și saltelele noi sunt mult mai ușor de transportat. Atunci când comanzi online o saltea Magniflex de la Mattro România, vei vedea că primești salteaua sub forma unui rulou compact, sigilat atent în vid. După desfacerea ambalajului și derularea saltelei pe pat sau somieră, salteaua își va reveni la volumul inițial după minim 24 de ore.

Concluzii

Dacă suferi de dureri de spate este bine să optezi pentru o saltea de calitate din spumă cu memorie care îți va oferi suportul necesar coloanei vertebrale și oaselor lombare. Renunță la vechea ta saltea inconfortabilă și alege o saltea nouă, care îți va atenua în mod vizibil durerile de spate.