Radio Simplu

Cele 10 legi ale unei vieţi liniştite

Învață din ele:

1. Legea cuvântului magic:

Se pare că cuvântul magic este “Nu”, şi nicidecum “te rog”. Multe probleme pot fi evitate, dacă înveți să refuzi oamenii. Să NU pierzi timpul pe conversații goale “din amabilitate”. Să NU dai bani în împrumut, când nu-ţi dorești aceasta.

Atunci când persoana refuză argumentat, îşi crește respectul de sine. Oamenii se tem să refuze. Știți de ce?

Pentru că se tem că nu vor place, nu vor mulțumi pe toată lumea. Învăță să trăiești calm emoțiile negative legate de refuzul tău. Dacă vei spune imediat NU, atunci să argumentezi refuzul va fi ușor. De fapt, să refuzi – e ușor.

2.Legea bunătății false:

Doar ne pare că ajutăm la rezolvarea problemelor străine. În realitate le înrăutățim. Când impunem cu forța un alcoolic să se trateze, doar îi prelungim agonia şi pierdem propriul timp.

El va bea din nou, iar noi îl vom considera un nerecunoscător, în loc să te întrebi dacă merită în general să arunci perle. Persoana trebuie să-şi rezolve singură problemele. Ea crește odată ce crește arsenalul de rezolvare a problemelor.

3. Legea detaliilor semnificative:

Cum se manifestă persoana în detalii – exact aşa şi este! Ea poate fi generoasă ca un rege, însă doar o dată pe an, iar firea ta adevărată se manifestă în detalii mărunte zi de zi, de aceea lucrurile mici sunt mult mai semnificative.

4. Legea hamului:

Doi cai înhămați la o căruţă împreună pot mișca din loc 15 tone. Iar fiecare separat – doar 3 tone. Uniţi-vă în muncă cel puțin doi – şi veţi fi mai efectivi. “Firul sucit în trei, nu se va rupe curând”.

5. Legea iluziei condițiilor perfecte :

Niciodată nu vor exista condiții ideale. E prostesc, desigur să negi că condiții favorabile se întâmplă din când în când. Şi mai rar, cuiva îi ajunge înțelepciune să se folosească de ele. Cel mai des, deoarece posibilitățile se ascund după problemele personale care trebuie rezolvate.

6. Legea crucii:

Crucea i se dă fiecăruia în strictă conformitate cu spatele.

7. Legea influenței:

Mediul influențează ceea ce va ajunge persoana. Într-un mediu ea va fi dezvoltată (chiar şi relativ), iar în altul va fi o persoană primitivă. Mediul influențează multe , dacă nu tot. Ne transformăm în cei pe care îi avem alături, şi mult mai rar îi transformăm pe ei în noi.

8. Legea reacției polare faţă de talent:

Oamenii talentați întotdeauna provoacă reacţii opuse: fie admirație, fie dispreţ. Cert este că nu pot fi priviți cu indiferenţă. E imposibil să nu-i observi, să-i ignori.

Ei nu pot fi uitați. Ne amintim de ei, îi iubim, ne gândim la ei, îi detestăm sau chiar îi invidiem. De aceea, dacă eşti talentat, atunci, nu visa la admirație şi acceptare totală. Dușmani oricum vor exista, pentru simplu fapt că nu toate talentele le-au obținut ei.

9. Legea memoriei comune:

Cel mai mult oamenii împărtășesc amintiri comune ale unor evenimente. Devotamentul şi dragostea se bazează în principiu pe amintiri comune, fiindcă amintirile creează şi consolidează legăturile dintre oameni. Vrei un atașament bun? Creează amintiri frumoase alături de această persoană!

10. Legea unirii gândurilor de aproapele tău:

Persoana care se află în apropierea noastră, ne face să ne gândim la ea chiar dacă nu ne este interesantă. În aceasta constă pericolul apropierii de oamenii fără valoare.