Radio Simplu

Cel mai mare avion din lume a fost expus publicului larg pentru prima oară

Avionul care va lansa în viitor rachete în spațiu a fost expus publicului larg pentru prima oară

Este vorba despre cel mai mare avion pe care au reușit oamenii să îl vadă. Producătorii lui spun despre acesta că va fi folosit exclusive pentru lansarea în spațiu a rachetelor.

Lungimea întregului aparat este de peste 72 de metri, înălțimea de aproximativ 15 metri, iar aripile au în jur de 117 metri. În plus, acest avion are șase motoare Boeing 747 și 26 de roti.

În această perioadă se desfășoară deja testele la sol și echipa care lucrează în cadrul acestui proiect spune că din 2019 această aeronavă ar putea să ridice câte trei rachete în același timp până la altitudinea de zece mii de metri.

De asemenea, un alt avion care a surprins pe toată lumea, este cel mai mare avion de linie cu două motoare.

A fost prezentat ca și primul de cei de la Boeing și a avut deja loc testarea aeronavei, la Washington.

Surpinzător în cazul acestui avion este faptul că el de fapt nu va zbura în perioada imediat următoare, dar a fost construit doar pentru a fi testate rezistența structurii și precizia designului aparatului de zbor.

În momentul în care acesta va fi disponibil pentru utilizare la capacitate normală, el va reuși să transporte în același timp peste 400 de oameni.

De asemenea, ferestrele aparatului vor fi cu 20% mai mari decât în mod normal.

Din punct de vedere tehnic acest aparat va reuși să economisească o cantitate considerabilă de combustibil, cu până la 12% față de aparatele de zbor clasice.

În plus fuselajul avionului este făcut în totalitate din aluminiu. Pe de altă parte aripile aparatului sunt făcute exclusiv dintr-un fel de fibră specială de carbon.

Chiar dacă acest proiect este la un stadiu destul de incipient, totuși mai multe companii sunt interesate deja să cumpere acest aparat.

Ele sunt gata să renunțe complet la actuala versiune a celor de la Boeing, celebra 747, în favoarea acestui model cu totul revoluționar.

Directorul acestui program a declarant că urmează să mai fie testat un asemenea aparat de zbor pentru ca toată lumea să fie liniștită că acest avion va fi unul sigur, din orice punct de vedere.

Datorită acestor teste repetate specialiștii care au participat la proiectarea aparatului de zbor vor avea ocazia să vadă cu exactitate că aeronaval este pregătită să fie lansat pentru publicul larg.

Cât despre modelul descris mai sus, se intenționează ca primul lui zbor să aibă loc în anul 2020. Apoi, modelul următor la care se va lucra începând cu anul viitor va zbura în 2022.

Aparatul va ajunge până la 14 mii de kilometri. Spre deosebire de avioanele pe care le cunoaștem, acesta nu va avea la bord sisteme electronice și nici măcar obișnuitele motoare.

Cu toate acestea, echipa spune despre aeronavă că atunci când aceasta a fost scoasă pe pistă prima oară pentru test, aceasta era deja complet asamblată.

Dincolo de aceste detalii care înseamnă la prima vedere costuri mari pentru întreținere s-a declarat că acestea vor fi mai mici cu 10% față de A350-100, de exemplu.