rebuie să încerci o reţetă de cârnaţi ţărăneşti, mai ales după tăierea porcului, când carnea este proaspătă şi gustoasă.
Ingrediente
1 kg carne de porc
300 g cartofi
300 g slănină
1 lingură sare
piper
boia de ardei iute
cimbru
usturoi zdrobit
maţe de porc
Mod de preparare
Fierbi cartofii în coajă şi îi laşi să se răcească, apoi îi dai prin răzătoare sau prin maşina de tocat. Toci carnea de porc, o frămânţi cu sare, adaugi piper, cimbru şi usturoi, după gust. O laşi la rece 24 de ore.
A doua zi, încorporezi slănina tăiată cubuleţe, cartofii fierţi daţi prin răzătoare şi condimentezi cu boia iute, după gust. Frămânţi bine compoziţia, pregăteşti maşina de tocat, pui accesoriile pentru cârnaţi şi umpli maţele cu carnea tocată şi condimentată. Laşi cârnaţii la afumat 2-3 zile şi îi consumi fie fripţi pe grătar, fie prăjiţi într-o tigaie fără ulei.