Cea mai ușoară și mai rapidă rețetă pentru Tort „Lapte de pasăre” – Și poate cea mai delicioasă… Pentru a pregăti Tort Lapte de pasăre după această rețetă, veți avea nevoie de următoarele ingrediente:
Ingrediente
Ingrediente pentru aluat
- 3 ouă
- 125 grame făină
- 1 linguriță praf de copt
- 125 grame zahăr
- 8 linguri mari pudră de cacao
Ingrediente pentru cremă
- 5 albușuri
- 300 grame pudră de zahăr
- 10 grame gelatină
- 100 ml apă
Ingrediente pentru glazură
- 150 grame ciocolată neagră
- 100 grame unt
Cum se prepară?
Pentru aluat,se bat împreună ouăle și zahărul. Apoi, se adaugă făina, praful de copt și pudra de cacao și se amestecă bine, până la omogenizare…
Coaceți blatul la temperatura de 180-200 grade Celsius, aproximativ 20 de minute.
Pentru cremă, se dizolvă gelatina în apă. După 10 minute, se încălzește amestecul pentru a obține o dizolvare mai rapidă și mai bună… Lăsați apoi amestecul de gelatină să se răcească, la temperatura camerei.
Într-un bol separat, se bat albușurile până obțineți o spumă densă, apoi se adaugă zahărul pudră și se omogenizează amestecul.
Treptat, se introduce gelatina dizolvată în amestecul cu albușuri…
După ce s-a răcit suficient blatul, aranjați-l într-o formă cu margini detașabile. Dacă doriți, îl puteți îmbiba cu lichiorul dumnevoastră
preferat. Se toarnă crema peste blat și se dă la frigider.
Pentru glazură, puneți untul tăiat cubulețe și ciocolata într-o cratiță, la foc mic.
Amestecați constant, până când obțineți o compoziție omogenă…
Așteptați apoi să se răcească glazura.
În continuare, scoateți forma de copt din frigider și înlăturați marginile detașabile ale acesteia.
Turnați glazura de ciocolată peste tort.
Asta-i tot! Să îl savurați cu drag, alături de familie și prieteni!