Radio Simplu

Cea mai bună veste pentru bucureșteni! Se deschide mâine. Anunț al ministrului Lucian Bode

România, revoluționată complet. Bucureștenii vor fi cei mai fericiți la aflarea veștii. După ani întregi de așteptare, metroul din Drumul Taberei se va deschide. Anunțul vine din partea ministrului Transporturilor Lucian Bode și este confirmat de premierul Ludovic Orban.

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a anunțat, luni, la începutul ședinței de Guvern, că magistrala de metrou M5 Drumul Taberei – Eroilor va fi dată în funcțiune, cu călători, începân cu ziua de marți, 15 septembrie.

Astfel, potrivit acestuia, Guvernul s-a ținut de cuvând în legătură cu finalizarea lucrărilor la noua magistrală, iar călătorii vor putea circula în siguranță și în confort pe noua rută din Capitală.

“Suntem pregătiți să dăm în trafic cu călători Magistrala de metroul M5 Drumul Taberei – Eroilor în cursul zilei de mâine, 15 septembrie.

După semnarea celor două procese verbale de recepție la terminarea lucrărilor, respectiv la punerea în funcțiune, pe data de 11 septembrie, am anunțat public că Metrorex va realiza o serie de activități administrative, astfel încât începând cu data de 15 septembrie magistrala M5 să poată fi dată în exploatare cu călători în condiții de siguranță și comfort”, a spus ministrul Transporturilor, Lucian Bode.

Ludovic Orban este nerăbdător
Tot în ședința de Guvern, premierul Ludovic Orban l-a întrebat pe ministru dacă toate pregătirile au fost finalizate pentru ca metroul să funcționeze, iar răspunsul lui Lucian Bode a fost unul pozitiv.

„Categoric da!”, a răspuns Bode.

Premierul Orban a mai precizat că deschiderea metroului este o veste bună având în vedere speculațiile potrivit cărora Guvernul nu va „fi în stare” să deschidă noua magistrală.

„Ne vedem la darea în funcțiune. Asta e o veste bună, mai ales că speculau mulţi că nu suntem în stare să deschidem metroul”, a mai precizat Orban.

Pentru finalizarea primei magistrale de metrou de după Revoluție a fost nevoie de 9 ani de lucrări și de 16 miniștri ai transporturilor.

Noua Magistrală 5 de metrou leagă Drumul Taberei, adică zona de sud-vest, de centrul Capitalei. Secțiunea Râul Doamnei – Eroilor, inclusiv Valea Ialomiței, are aproape 7 kilometri lungime, 10 stații și un depou.

În ceea ce privește valoarea integrală a proiectului, aceasta este de 3,4 miliarde de lei.