Radio Simplu

Cea mai bună ruladă de carne pe care am mâncat-o vreodată

INGREDIENTE

600 g carne de porc (muşchi)

100 g piept de pui

60 g ciuperci de pădure

2 ouă

1 ardei iute roşu

1 legatura ceapă verde

4 felii bacon

4-5 linguri ulei

sare

piper

condimente pentru gril

MOD DE PREPARARE

1. Muşchiul se spală şi se tapetează cu un şervet să se usuce. Se taie într-o felie subţire de carne, de 1-1,5 cm, care să se poată rula. Se bate puţin cu ciocanul de şniţele şi se condimentează.

2. Pieptul de pui se taie în fâşii, care se prăjesc într-o tigaie cu puţin ulei. Se presară cu un praf de sare şi piper şi se lasă deoparte.

3. Ciupercile se curăţă, se spală şi se fierb în apă cu sare, timp de 5- 6 minute. Într-un castron se bat ouăle, se adaugă ceapa verde şi ardeiul iute tocat, sare şi ciupercile cubuleţe. Se răstoarnă într-o tigaie încinsă cu o lingură de ulei şi se lasă la prăjit, la foc potrivit.

4. Pe felia de carne se pune omleta, iar pe mijloc se pun fâşiile din piept înfăşurate în bacon. Se rulează carnea, se leagă cu aţă, se unge cu ulei şi se aşază într-o tavă pentru copt. Se adaugă 100 ml apă şi se coace în cuptorul încins, la foc potrivit, 30 de minute. Cu 5 minute înainte de a fi gata, se desfac aţele şi se stropeşte friptura cu sosul din tavă.