Radio Simplu

Ce trebuie sa iti ofere un amanet auto?

Ce trebuie sa iti ofere un amanet auto?

 

 

 

 

Un amanet auto poate reprezenta solutia salvatoare atunci cand ai nevoie de o suma mare de bani intr-un timp foarte scurt. In cazul acesta, trebuie sa acorzi o deosebita atentie casei de amanet unde urmeaza sa iti lasi masina.

Iata ce trebuie sa iti ofere un amanet auto:

Servicii profesioniste

In primul rand, trebuie sa te informezi cu privire la serviciile oferite. O casa de amanet de incredere va oferi intotdeauna servicii profesioniste, iar echipa de evaluator este una experimentata, pregatita intotdeauna sa estimeze suma corecta a masinii pe care urmeaza sa o amanetezi.

Suma mare de bani, comision mic

Este foarte bine conscut faptul ca in fiecare oras exista foarte multe case de amanet auto, insa trebuie sa o iei in cosiderare pe cea care ofera cea mai mare suma de bani si percepe cel mai mic comision.  Majoritatea caselor de amanet ofera intre 60 si 70% din valoarea estimata a masinii. Exista, insa, si case de amanet auto Bucuresti prin intermediul carora poti sa obtii 75% din valoarea masinii. Spre exemplu, daca masina pe care o amanetezi valoreaza 10.000 euro, poti obtine 7500 euro in schimbul acesteia. Cu cat masina arata mai bine si este mai putin uzata, cu atat vei putea primi o suma mai mare de bani.

Contract

Este obligatoriu ca amanetul la care urmeaza sa mergi sa iti ofere un contract clar si cat mai transparent. Daca ti se impun clauze exagerate in contract sau iti sunt percepute diferite comisioane in plus, sigur nu este locul potrivit unde sa iti amanetezi masina.

Parcare monitorizata

Asigura-te ca masina ta va fi in siguranta. Apeleaza la un amanet auto care ofera parcare monitorizata si supravegheata video. In felul acesta, vei putea sa iti verifici masina ori de cate ori doresti si vei avea garantia ca iti va fi inapoiata in aceeasi stare in care a fost amanetata.

Confidentialitatea datelor personale

Confidentialitatea datelor este un aspect pe care ar trebui sa il aiba in vedere orice amanet auto. Inainte sa iti amanetezi autoturismul, asigura-te ca datele tale vor fi pastrate in siguranta si ca se va pastra confidentialitatea.

 

Asadar, daca ai nevoie urgenta de bani, pregateste actele masinii si alege cu grija amanetul auto. Daca iti pune la dispozitie toate aspectele pe care le-am mentionat anterior, cu siguranta decizia pe care ai luat-o este una buna.

De retinut:  Dupa incheierea contractului, suma datorata amanetului trebuie achitata in termen de 30 zile, insa nu este nicio problema daca nu poti inapoia banii. In cazul acesta, poti solicita o prelungire a contractului.

Mai nou, poti face o evaluare telefonica a masinii. Astfel, nu mai este nevoie sa te deplasezi cu autoturimul la casa de amanet. In doar  3 minute, un evaluator iti va spune ce suma vei primi la schimbul masinii tale.