Radio Simplu

CE ȘOC A AVUT O FEMEIE DIN IAȘI DUPĂ CE I-A DAT 50 DE LEI UNUI CERȘETOR: “NU ÎȚI AMINTEȘTI DE MINE. NOI DOI AM…”

O femeie din Iași a avut un adevărat șoc după ce a fost abordată de un cerșetor care i-a cerut 20 de lei. Emoționată de drama bărbatului, femeia i-a dat o hârtie de 50 de lei, iar ceea ce a urmat a determinat-o să posteze un mesaj tulburător pe pagina de socializare.

Povestea de viață a fost înfățișată internauților pe pagina de Facebook a grupului ”Ești din Iași dacă…” și a indus foarte multe comentarii în care vizitatorii paginii și-au spus părerea în legătură cu drama prin care a trecut, de-a lungul timpului, respectivul cerșetor. Totodată, respectivul mesaj postat în mediul online a devenit și un prilej de reflecție pentru mulți dintre vizitatorii paginii.

”Ieri s-a apropiat de mine un bețiv, murdar și cu un aspect neîngrijit, fără pantofi și cu cămașa ruptă, mi-a cerut 20 de lei, i-am dat o hârtie de 50 lei, mi-a spus: “Multumesc frumos, șefa! Dumnezeu să te răsplătească “. Am exclamat – Ai grijă de tine! Nu își lua ochii de la mine, dintr-o dată fața lui s-a luminat de bucurie. Mi-a spus: Nu-ţi aminteşti de mine? Am fost împreună în școala generală și la liceu, sunt Bogdan, îmi spuneau căposul, pentru că eram bun la încasat bobârnace! M-am uitat bine la el… O, Doamne! Bogdan!, desigur că îmi amintesc, odată ne-am bătut și ai câștigat, dar altă dată m-ai apărat de un tip care urma să mă lovească! Ce s-a întâmplat cu tine? Trist, mi-a spus: mi s-au întâmplat de toate! Am intrat într-o gașcă, acolo alcool, țigări, femei, am lăsat borțoase trei, am furat, am bătut oameni, am fost în închisoare de 7 ori, copiii mei sunt un dezastru, nu mă vor, m-am gândit să mă sinucid de 2 ori şi acum cerșesc, ca să mănânc şi să beau… doar asta mi s-a întâmplat!”, a scris femeia.

O dezvăluire șocantă!
Impresionată de cele auzite, nu a mai putut să spună decât ”Ce trist”, apoi a plecat în timp ce bărbatul îi spunea să aibă grijă de ea.

”Am lăsat capul în jos și i-am spus: Ce trist! El, cu un zâmbet, mi-a răspus: am deja pentru ziua de azi, ai grija de tine. Și a plecat cu un pas tremurând și nesigur. Pe drum am ajuns să mă gândesc de ce viețile noastre au luat direcți diferite, dacă de copiii am avut aceleași condiții și oportunități, și mi-am răspuns în același moment! Diferența între prezentul lui și al meu au fost PĂRINȚII MEI!!! Da, pentru că eu am avut cea mai rea mamă și cel mai rău tată din lume! În timp ce pe el îl lăsau să iasă pe stradă jucându-se și făcând ceea ce-i trecea prin cap, eu aveam reguli și orar, și pedepse dacă nu făceam totul la timp În timp ce lui nu i se spunea nimic dacă nu mergea la școală, pe mine mă băteau dacă chiuleam sau dacă pur și simplu întârziam… În timp ce lui i s-a permis să mănânce orice din oraș, să fumeze, să bea, să vorbească urât persoanelor în vârstă! Eu, trebuia să mănânc supa de legume sau ciorba lungită, din tacâmuri de pui, să beau lapte şi socată, și apă de la chiuvetă! Să fumez sau să beau? Nici măcar nu îndrăzneam să vorbesc despre acest subiect!!”, a mărturisit respectiva femeie.
”O privire ce tăia, cu un dos de palmă peste gură!”
Poveștile de viață sunt, de fiecare dată, adevărate scenarii pe care doar realitatea trăită la poate scrie. Aflată la polul opus și făcând comparație cu drama pe care a trăit-o fostul ei coleg de școală și liceu, tânăra a adresat mulțumiri publice părinților ei care au ”ținut-o din scurt” și au avut grijă, prin toate mijloacele, ca drumul acestei prin viață să nu devieze periculos.

”Să vorbesc urât sau să răspund necuviincios? O privire ce tăia, cu un dos de palmă peste gură! Mulțumesc mamă, mulțumesc tată! Datorită că am avut cea mai rea mamă și cel mai rău tată din lume, astăzi sunt eu, și nu sunt el! Astăzi îi mulțumesc lui Dumnezeu că am avut acei părinți care m-au crescut cu dragoste și disciplină. Mulțumesc, dragii mei “bătrâni”, vă port în suflet azi, mâine și mereu. De aceea insist “EDUCĂ COPILUL PENTRU A NU PEDEPSI ADULTUL ” și asa PUTEM SCHIMBA ACEASTĂ LUME CE SE DĂRÂMĂ…”, a concluzionat tânăra femeie după ce și-a întâlnit fostul coleg și i-a aflat povestea tristă.