Radio Simplu

Ce se va întâmpla dacă numărul cazurilor din România trece de 2.000

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a vorbit vineri despre posibilul scenariu cu 2.000 de cazuri confirmate.

“Aceste scenarii erau făcute şi ca proceduri şi ca protocoale de mult. Vom regândi, ca cei care sunt cu simptomatologie uşoară şi medie să fie trataţi acasă, sub supraveghere medicală, în mare parte şi de voluntari, iar cei care sunt cadre medicale cu această simptomatologie uşoară, vor merge chiar în spitale şi vor îngriji bolnavii”, a spus Tătaru, potrivit News.ro.

De la intrarea în vigoare a Ordonanței Militare nr. 2 și până în prezent, au fost plasate în carantină instituționalizată 645 de persoane care nu au respectat perioada de autoizolare. De asemenea, 21 persoane aflate în carantină au părăsit locația în care au fost plasate, pentru acestea fiind dispusă măsura carantinării pentru o nouă perioadă de 14 zile.

Imnul României în megafoanele mașinilor de poliție

Sindicatul Europol anunță, sâmbătă, că, la ora 17.00, în megafoanele autospecialelor de poliție din toată țara va fi difuzat imnul României, în semn de mulțumire pentru cei care stau acasă.

″În semn de mulțumire pentru românii care respectă carantina și stau acasă, polițiștii vor difuza, în toată țara, de la ora 17.00, imnul României în megafoanele rampelor de pe autospecialele de poliție. Demersul aparține Centrului de informare și relații publice – IGPR”, se arată într-o informare a Sindicatului Europol.