Radio Simplu

Ce se întâmplă cu tichetele de masă, în 2020. Anunț despre valoarea unui bon

Anunț oficial în privința tichetelor de masă. Ministerul Muncii a anunțat ce se va întâmpla cu valoare unui bon de masă, până în luna martie a anului 2020.
Potrivit unui proiect al Ministerului Muncii, valoarea unui tichet de masă va rămâne la fel ca până acum: de 15,18 lei, până în martie 2020. Această decizie va intra în vigoare odată cu publicarea acesteia în Monitorul Oficial.

Valorea unui tichet de masă rămâne aceeași
Astfel, „valoarea nominală a unui tichet stabilită potrivit prevederilor art. 33 din Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 165/2018 privind acordarea biletelor de valoare cu modificările și completările ulterioare, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 1045/2018, nu poate depăşi cuantumul de 15,18 lei”, potrivit proiectului.

Aceste tichete se pot acorda lunar salarițialor și sunt destinate doar achiziției alimentelor sau achitarea meselor. Valoarea stabilită fiind una maximală, aceasta poate fi mai mică, în funcție de deciziile angajatorilor.

Se dorea creșterea valorii unui tichet de masă
Un proiect presupune creşterea valorii bonurilor de masă cu 5 lei. Astfel, dacă acum un tichet de masă valorează 15 lei, de anul viitor acesta ar putea să crească la 20 de lei. Momentan, proiectul intră în dezbaterea Senatului, iar mai apoi vom vedea dacă va primi şi votul final din Camera Deputaţilor.

În România, peste 2.100.000 de români primesc bonuri de masă. Potrivit Antena 3, România ocupă ultimul loc în Uniunea Europeană privind valoarea unui tichet de masă, care valorează, în prezent, 3,21 euro. În Belgia, spre exemplu, un tichet de masă valorează 8 euro, iar în Grecia 6 euro.

Loading...