Radio Simplu

Ce se intampla cu asistenta si medicul care au facut amor in sectia COVID a spitalului

Asistenta si medicul care ar fi intretinut relatii intime in Sectia ATI a Spitalului Judetean de Urgenta Targu Jiu, sunt cercetati de Comisia de disciplina a unitatii spitalicesti. Cei doi faceau amor langa salnul in care se aflau pacientii cu COVID-19 in stare grava.

Tot scandalul a pornit de la o reclamatie anonima care a ajuns la conducerea Spitalului Judetean de Urgenta, Ministerului Sanatatii si redactiei unei publicatii.

„Conducerea unitatii spitalicesti a inaintat sesizarea Consiliului Etic al Spitalului Judetean de Urgenta Targu Jiu, cerand, cu celeritate, o analiza ferma si clara a celor relatate sub semnul anonimatului. Pentru ca ne dorim ca din corpul medical sa faca parte oameni verticali si dedicati meseriei, s-a dispus si constituirea unei comisii de cercetare disciplinara ce trebuie sa vina cu rezultat clar asupra situatiei pana pe data de 27.11.2020. Astfel de comportamente nu ne fac cinste si nu pot fi tolerate, cu atat mai mult cu cat, traversam o perioada grea, o perioada in care colegii medici muncesc pana la epuizare pentru a salva vieti“, scrie in comunicatul trensmis de Spitalul Judetean de Urgenta Targu Jiu.

Conform Adevarul, reclamatia anonima ar fi fost facuta de catre un fost iubit al asistentei medicale, pe fondul geloziei. Fostul iubit a facut parte, la un moment dat, chiar din conducerea spitalului din Targu Jiu.

In sesizare se arata ca asistenta a fost depistata cu COVID-19, dar intalnirile cu medicul rezident ar fi continuat:

„In perioada 19 – 26.10, acesta (medicul rezident – n.r.), desi insurat, a petrecut cu colega noastra, (…), asistenta recunoscuta pentru aventuri, inclusiv cu unul dintre directorii spitalului. Problema este ca in perioada respectiva, colega noastra a fost depistata pozitiv la testul rapid din 19 si testul PCR din 23.10.2020. Si acum vine partea cea mai grava: In data de 26.10.2020, desi doctorul (…) a stat in aceeasi camera la un hotel de langa spitalul nostru (…), a venit la serviciu, in cadrul sectiei ATI, fara sa intre in izolare, reusind sa se inregistreze, in aceasta perioada, cat si premergatoare, foarte multe cazuri de pozitivati din randul colegilor nostri”, scrie in reclamatia trimisa conducerii spitalului si Ministerului Sanatatii.

„A transformat sectia ATI si COVID intr-un adevarat bordel, in sensul ca, in loc sa stea langa saracii pacienti, acestia se inchid ore si nopti intregi in cabinet, unde intretin raporturi sexuale si chefuiesc“.