Radio Simplu

Ce sa mananci pentru a avea energie atunci cand nu consumi carne

Din momentul în care renunți să mai consumi anumite alimente, renunți, conștient sau nu la anumiți nutrienți de care organismul are nevoie ca să funcționeze mai bine.

La scurt timp te vei confrunta cu primele schimbări în sens negativ. Și renunțarea la carne vine cu o serie de efecte pentru organism.

Vei fi mai obosit din cauza că nu te vei hrăni cu suficiente proteine. Dacă totuși este neapărat să ai un meniu zilnic fără carne, trebuie să sporești aportul de vitamine și de minerale.

Cei care au ales să devină vegetarieni nu consumă suficiente calorii și din acest motiv nivelul lor de energie nu este foarte mare.

Ajung în această situație tocmai pentru că nu își hrănesc organismul cu substanțele de care are nevoie acesta. Ei trebuie doar să înlocuiască alimentele folosite cu unele care au mai multe calorii.

În rezultat, și energia va fi la nivelul potrivit. Vegetarienii nu trebuie să ignore nici alimentele care conțin mai mult fier, calciu sau zinc.

Cel mai ușor poți obține aceste elemente din produsele de origine animală, dar se mai pot găsi fructe sau legume care să le conțină, doar că e un pic mai dificil.

Smochinele uscate, prunele, stafidele, semințele din dovleac și nu numai sunt bogate în fier. Roșiile, citricele, pepenele sunt alimente bogate în vitamina C și ajută fierul să pătrundă mai ușor în organism.

De aceea este recomandată combinarea acestor alimente la cât mai multe mese. Nu contează că ești sau nu la un regim alimentar pentru că îți dorești să scapi de câteva kilograme.

Să mănânci cât mai mult este absolut necesar. În acest fel nu îți vei lăsa organismul să obosească foarte tare. E suficient doar să consumi anumite alimente și vei vedea cum starea ta de bine va avea doar de căștigat.

Ține în frigiderul tău avocado, pepene galben, fasole, caise sau nuci. Dacă vrei poți să urmezi și un tratament pe bază de suplimente alimentare ca să-ți iei zilnic necesarul de energie.

Bazează-te în acest caz pe magneziu, pe calciu, pe combinațiile de vitamine. Nu uita despre cât de impotantă este hidratarea pentru organism.

Și chiar dacă nu ai posibilitatea, încearcă să îți faci timp și pentru puțin sport în măsura posibilităților.

De asemenea, organizează-te să dormi cât mai mult posibil.

Încearcă acest mic experiment pentru câteva zile și vezi cum te simți. Cu siguranță schimbările nu vor întârzia să apară.

Vei avea mai multă energie, te vei simți mai bine, vei fi mai concentrat la activitățile tale de peste zi.