Radio Simplu

Ce produs românesc consumă în fiecare zi Regina Angliei, de 16 ani încoace

Regina Angliei bea de 16 ani vin românesc de când prințul Charles i-a adus prima sticlă. De atunci, regina nu mai suportă să bea un alt vin în afară de cel românesc.

Regina Elisabeta a II-a susține faptul că sănătatea ei este atât de bună datorită vinului românesc. Aceasta consumă un pahar la micul dejun, apoi unul sau două la prînz și după ceaiul de la ora cinci, schimbă vinul roșu din zona Vrancea cu unul alb. De asemenea, regina mamă încheie seara cu câteva cupe de argint cu vin.

După ce vistieria Angliei a fost puternic afectată de consumul ridicat de vin de către regina Angliei, aceștia au cerut diverșilor cercetători să afle de ce este vinul atât de bun, chiar prelungind viața.

Conform doctorulzilei.ro, în urma unor analize s-a constatat că rezultatele sunt uimitoare și că solul este unul imposibil de reprodus.

Regina Elisabeta a Marii Britanii a vorbit despre ziua încoronării sale. ”A fost îngrozitor”
Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a descris o plimbare ”îngrozitoare” cu trăsura ce a avut loc cu ocazia ceremoniilor dedicate încoronării sale, în 1953, plângându-se de confortul redus al acelui mijloc de transport.

“A fost îngrozitor! (Acea trăsură, n.r.) consta doar în nişte suspensii căptuşite cu piele. Nu e deloc ceva confortabil”, a declarat regina referindu-se la Gold State Coach, o trăsură utilizată în timpul ceremoniilor de încoronare de fiecare monarh britanic începând cu regele George al IV-lea în 1821.

Trăsura a fost construită în secolul al XVIII-lea şi a fost utilizată de regina Elisabeta a II-a în timpul ceremoniilor dedicate încoronării sale, dar şi cu alte ocazii, precum jubileul de aur, celebrat în 2002.

În acelaşi documentar, Majestatea Sa evocă şi bijuteriile Coroanei ce au fost utilizate în timpul încoronării sale: “Există câteva inconveniente legate de coroanele regale. Însă ele sunt obiecte foarte importante”.

Documentarul, intitulat “The Coronation”, prezintă ceremoniile organizate pe 2 iunie 1953 cu ocazia încoronării reginei Elisabeta a II-a, în urma morţii în anul precedent a tatălui ei, regele George al VI-lea. În prezent în vârstă de 91 de ani, Elisabeta a II-a este cel mai vârstnic şef de stat în exerciţiu şi, în acelaşi timp, suveranul cu cea mai îndelungată domnie din istoria monarhiei britanice.

“Am asistat la o încoronare şi am fost eu însămi încoronată, ceea ce este destul de remarcabil”, spune regina Elisabeta a II-a în fragmentele dfuzate luni de BBC. “A fost cumva, presupun, cu adevărat, începutul vieţii mele de suverană”, a adăugat regina britanică.

Acest documentar, rezultatul unei colaborări între BBC One şi Royal Collection Trust (un fond de caritate care administrează cea mai bogată colecţie de artă din lume, n.r.), are o durată de o oră şi relatează istoria Bijuteriilor Coroanei Britanice – peste 23.000 de nestemate şi 140 de obiecte preţioase în total – şi ceremoniile în timpul cărora acestea au fost prezentate în public.

Filmul de televiziune “The Coronation” va conţine şi o mărturie inedită a reginei, care va vorbie pentru prima dată în public despre impresiile şi sentimentele sale din ziua încoronării. Majestatea Sa va evoca, de asemenea, amintirile sale despre tatăl ei, regele George al VI-lea, şi despre încoronarea acestuia din 1937.

Documentarul a utilizat imagini de arhivă filmate în acea zi istorică, prezentându-i pe doi dintre copiii reginei – prinţul Charles şi prinţesa Anne, în vârstă de patru ani şi de doi ani pe atunci – în timp ce se jucau cu rochia regală. “Ce distracţie a fost pentru copii!”, comentează într-o secvenţă a documentarului un prezentator de la BBC. “Nu era însă ceea ce ei trebuiau să facă”, a reacţionat, cu rapiditate, suverana britanică.

Loading...