Radio Simplu

CE PENSIE ARE ALEXANDRU ARȘINEL? CÂȚI LEI PRIMEȘTE ÎN FIECARE LUNĂ DE LA STAT

Alexandru Arșinel este un actor respectat și îndrăgit de public. De-a lungul carierei sale a făcut lumea să râdă și le-a adus o stare de bine. Numerele lui alături de Stela Popescu au rămas în memoria oamenilor și o să fie mereu un punct de referință.

După ani de jucat pe scena teatrului, Alexandru Arișinel se bucură de o bătrânețe lipsită de griji, cel puțin din punct de vedere finaciar. Actorul are un venit lunar destul de mare. Ultimele informații publice referitoare la situația fianaciară a actorului sunt extrase din declarația de avere din 2018, când era manager la Teatrul de Revistă.

Conform datelor, Alexandru Arșinel a încasat cu un an în urmă sume ca: 82.894 de lei salariul de manager, 127.704 lei din drepturi de proprietate intelectuală, 35.400 lei pensie de revoluționar, 47.798 de lei pensie și 44.204 lei, indemnizație de merit de la Ministerul Culturii.

Implicat în evenimentele din decembri 1989
Alexandru Arșinel primește lună de lună o pensie considerabilă la care se mai adaugă și o îndemnizaţie de merit din partea Ministrului Culturi, dar şi o pensie de revoluţionar.

Actorul s-a implicat în evenimentele din decembri 1989, iar pentru asta primește lunar 3.053 lei. Atunci Alexandru Arșinel se afla în Sala Radio pentru a înregistar scenete pentru Revelion și povestește cum a fost unul dintre primi care a vorbit dintr-un balcon. „Eu, de exemplu, am fost, cred, primul care am vorbit dintr-un balcon, la Sala Radio. Ne-am dus la Radio pentru ca aveam o imprimare pentru Anul Nou si oamenii de acolo s-au mobilizat in jurul nostru, celor care eram persoane publice”, spunea Alexandru Arșinel.