Radio Simplu

Ce înseamnă intrarea lui Neptun în retrograd

Mercur intră în retrograd de mai multe ori pe an și este un eveniment pe care oamenii îl discută foarte des – în acest moment, intrarea lui Neptun în retrograd ne poate afecta destul de tare. Pe 18 iunie, Neptun a intrat în retrograd în Pești și nu va ieși până în noiembrie.

Pentru că Neptun este retrograd un timp atât de lung, ar trebui să fim atenți la predicțiile astrologice care vin la pachet cu schimbări foarte interesante.

Neptun este o planetă asociată cu idealismul și imaginația, dar și cu iluziile și confuzia. Planeta este conducătoarea semnului de apă Pești și cea de-a 12-a casă astrologică, mai exact, casa subconștinetului și a emoțiilor profunde.

Neptun este descris ca și planeta visătoare care ne încurajează, uneori, să trăim în negare. Te va ajuta să îți găsești multe scuze, șă visezi toată ziua cu ochii deschiși și să ignori adevărurile întunecate cu care ar trebui să te confrunți prima dată.

Neptunul retrograd natal sugerează zone ale vieții dureroase de care preferi să fugi și să trăiești într-o lume imaginară.

Neptunul retrograd în tranziție este un circuit regular care durează 160 de zile în fiecare an în timpul opoziției față de Soare. Asta presupune temeri internalizate, anxietate eliminată doar de iluzii, vise și realități false pe care vrei să le eviți din trecut.

Poate că te-ai păcălit în legătură cu dragostea adevărată, despre situația ta financiară și carieră.

Fobiile, ipohondria și paranoia vor fi mai ușor de observat în această perioadă, iar suspiciunile pot fi bazate pe impresii fizice realiste. În cazul problemelor de inimă, este important să acordăm mai multă atenție suspiciunilor.

Iată care sunt câteva dintre schimbările pe care le putem experimenta în această perioadă:

1. Ceva te poate trezi la realitate – chiar dacă până acum au existat situații ciudate în care ai visat cu ochii deschiși și ai fugit de realitate, există șanse mari să dai nas în nas cu adevărurile pe care ai vrut să le ignori.

2. Vei introduce realitatea în evaluarea de sine – acesta este cel mai bun moment pentru a te privi pe tine însuți și pentru a te întreba ce vrei de la viață. Neptun, planeta spiritualității, îți oferă șansa unei creșteri spirituale și personale.

Concentrează-te pe lumea din interiorul tău și vezi ce funcționează și ce nu în cazul tău.

3. Vei avea revelații importante – Neptun în retrograd te va obliga să recunoști lucruri pe care voiai să le ignori, iar asta presupune că vei avea revelații destul de mari, iar aceste evenimente sunt, binecuvântări deghizate.

Chiar dacă există șanse ca acestea să fie dureroase, este important să dezvălui realitatea de care ai fugit, aceasta te poate împinge să lași tot negativismul în spate.

4. Te vei simți motivat și vei putea face planuri pentru viitor – Neptun te va obliga să te confrunți cu cele mai negre adevăruri, iar când acestea ies la suprafață, vei găsi și o rezolvare.

Mai mult, vei face planuri pentru viitor, iar revelațiile, creșterea spirituală și motivația te vor ajuta să stabilești scopuri importante. Este vremea să acționezi.

5. Nu este totul atât de comod – în toată ceața care ne așteaptă, limitele tind să disparpă, ceea ce înseamnă că rămânem descoperiți în fața decepțiilor și a iluziilor. Totuși, Neptun generează o nevoie bine intenționată de a face bine fără a aștepta o recompensă.