Radio Simplu

Ce haine și accesorii ar trebui să meargă în valiză – ghid pentru călători

Când vine vorba de a-ți face bagajul pentru o călătorie, poate fi dificil să alegi ce să iei cu tine și ce să lași acasă. Nu vrei să te încarci prea mult, dar nici să uiți lucruri esențiale. Pentru a-ți ușura munca, am pregătit un ghid cu sfaturi și recomandări despre ce haine și accesorii ar trebui să meargă în valiză, în funcție de destinația și durata călătoriei tale.

Ce haine să iei cu tine?

Hainele pe care le iei cu tine depind foarte mult de destinația și perioada călătoriei tale. Un truc util este să îți faci o listă cu hainele pe care le vei purta în fiecare zi a călătoriei tale, astfel încât să nu iei lucruri în plus sau să îţi lipsească ceva. De asemenea, poți combina piese versatile, care se potrivesc între ele și care se pot adapta la diferite ocazii.

De exemplu, o rochie simplă poate fi purtată atât la plajă, cât și la o cină elegantă, dacă o accesorizezi corespunzător. Sau o cămașa albă poate fi purtată atât la un muzeu, cât și la un bar, dacă o asortezi cu o fustă sau o pereche de jeans. Totodată, pentru a te asigura că eşti pregătită pentru zilele mai reci, ia cu tine o geacă Columbia dama la ofertă pe Answear.ro – este versatilă, călduroasă şi ocupă puţin loc în valiză.

Ce accesorii să iei cu tine?

Accesoriile sunt elemente care pot face diferența între o ținută banală și una deosebită. În plus, pot fi foarte utile în diferite situații. De exemplu, o eșarfă poate fi folosită ca un fular, o pătură, o geantă sau un turban. Sau o curea poate fi folosită ca un colier, o brățară sau un breloc. Însă, nu trebuie să exagerezi cu numărul de accesorii pe care le iei cu tine, pentru a nu încărca inutil valiza.

Printre accesoriile pe care ar trebui să le iei cu tine se numără: bijuterii (cercei, coliere, brățări, inele), curele, eșarfe, pălării, ochelari de soare, ceasuri, genți (de mână, de umăr, de plajă), portofele, umbrele. Alege accesorii care se potrivesc cu hainele pe care le ai și care sunt potrivite pentru destinația ta. De exemplu, dacă mergi la munte, poți lua cu tine o pereche de cizme Tommy Hilfiger damă de pe Answear.ro, care sunt confortabile și rezistenţe la frig și umezeală. Sau dacă mergi la mare, poți lua cu tine o pereche de sandale colorate și o geantă de paie.

ce-accesorii-sa-iei-cu-tine.jpg

Cum îți organizezi valiza?

După ce ai ales ce haine și accesorii să iei cu tine, urmează să le împachetezi în valiză. Acesta poate fi un proces stresant și dificil, mai ales dacă ai multe lucruri de pus într-un spațiu mic. Pentru a-ți ușura munca, iată câteva sfaturi:

  • Folosește tehnica rulării: în loc să îți împachetezi hainele în straturi orizontale, rulează-le cât mai strâns și așază-le vertical în valiză;
  • Utilizează pungi vidate – vei reduce volumul hainelor și le vei proteja de murdărie sau de umezeală;
  • Folosește spațiile libere: poți profita de spațiile libere din valiză pentru a introduce lucruri mici sau fragile. De exemplu, poți pune șosetele sau bijuteriile în interiorul pantofilor sau al căciulilor. 

Sperăm că acest ghid te-a ajutat să îți faci bagajul pentru călătorie. Acum nu îți rămâne decât să te bucuri de vacanță!