Află ce este cafeaua verde, de ce ar putea fi bună pentru organism şi cum se consumă, potrivit lui Doctor Oz.
Ce este cafeaua verde
Boabele de cafea verde sunt boabe de cafea care nu au fost prăjite. Procesul de prăjire reduce cantitatea de acid clorogenic din cafea. De aceea, cafeaua verde conţine o mai mare cantitate din această substanţă decât cafeaua obişnuită, care este obţinută prin prăjirea boabelor.
Potrivit unor studii, acest acid clorogenic este benefic pentru anumite afecţiuni, cum ar fi bolile cardiovasculare, diabetul sau obezitatea.
Este bună cafeaua verde la slăbit?
Această proprietate a cafelei neprăjite a fost popularizată şi recomandată de Doctor Oz în 2012. De atunci, mulţi specialişti au susţinut sau combătut efectele cafelei verzi, iar părerile continuă să fie împărţite, mai ales în cazul suplimentelor naturale pe bază de cafea verde.
Ce beneficii se presupune că are cafeaua verde
Datorită conţinutului mai mare de acid clorogenic, se pare că această cafea neprăjită ajută în reglarea metabolizării zahărului din sânge, a tensiunii arteriale şi a arderii grăsimilor.
Cantitatea mare de antioxidanti, care ii asigura organismului o stare optima de sanatate. Antioxidantii contribuie si la buna functionare a ficatului, stimuland detoxificarea acestuia.
Scade riscul de aparitie al diabetului.
Este un tonic excelent pentru activitatea cerebrala.
Cafeaua verde are efecte antiseptice si antiinflamatoare. Este considerata un adevarat dezinfectant natural, ea luptand cu o multime de virusi.
Nu are efecte negative, consumul acesteia fiind asemanator celui urmat atunci cand se doreste o cura de detoxifiere a organismului.