Radio Simplu

CE A PĂȚIT UN ROMÂN ÎN TIMP CE SE PLIMBA CU SOȚIA PRIN IAȘI: „UN CERȘETOR ÎNTINDE MÂNA ȘI ZICE SĂ…” CONTINUAREA ÎNTRECE ORICE IMAGINAȚIE

Despre cerșetori și cerșetorie se vorbește de foarte multă vreme, fie că decorul este unul autohton sau facem referire la alte țări, acolo unde, din nefericire, ajung și mulți români care doresc să obțină bani fără a munci.

Un ieșean care ieșise la plimbare cu soția a avut parte de o experiență care l-a revoltat, iar totul s-a întâmplat atunci când un cerșetor i-a cerut bani pentru a-și cumpăra ceva de mâncare. Ieșeanul i-a recomandat cerșetorului să meargă la muncă, observând că acesta nu prezenta vreun handicap, numai că răspunsul pe care l-a primit a fost unul cu totul neașteptat.

Salut ! Nu prea spun des pățaniile, dar asta m-a dat peste cap…! Eram prin Iasi, piata Alexandru, cu soția de mână, mergeam spre piață. Un cerșetor întinde mâna si zice sa-l ajut cu ceva bănuți ca să-și ia ceva de mâncare. Uitându- ma la el, arăta bine si nu avea urme de handicap . L-am rugat să spele o masină, să facă orice ca să căștige bani pentru cele trebuincioase.

– Dar ce tu nu poti sa o speli ?

Răspunsul pe care l-am primit m-a scos din minți, am început să urlu, să plâng, fiindcă în ziua aceia trebuia sa plec in Belgia. Să muncesc, nu altceva…! Doamne, în ce lume trăim?”, scrie tânărul implicat în această… poveste de viață stradală.

”E tragic, dureros…”