Radio Simplu

Ce a păţit o femeie din Târgu Mureş când a luat autobuzul la 10 noaptea: „Doamnă, mata unde te duci?!”

O femeie din Târgu Mureş a povestit prin ce a trecut într-o seară, în timp ce mergea cu autobuzul. La ora 10 noaptea, femeia a urcat în mijlocul de transport în comun, dar a simţit din prima că ceva este în neregulă. Şoferul autobuzului a început să îi pună întrebări, moment în care aceasta s-a enervat.

Se pare că şoferul autobuzului nu înţelegea ce face o femeie singură la 10 noaptea. Acesta a întrebat-o dacă are abonament şi a pus-o să se legitimeze. Femeia i-a arătat că are toate actele necesare. Stupefiată, ea a povestit întreaga păţanie pe Facebook.

„Doamnă, mata unde te duci?”
„Eşti din Tarngu Mureş dacă…seara te urci pe autobuz la prima uşă. Normal, eşti femeie. La a treia staţie spre centru auzi o voce: „Doamnă, mata unde te duci?” Stupefiată de întrebi oare ce vrea şoferul de la tine?? „Da”. „Abonament ai?” Altă întrebare!!! „Cam da”, îi răspund…din mers. „De ce?” „Trebuia să te legimtimezi”. „Uhh, ha de obicei apar controlorii. Sau de ce nu aţi spus la urcare?”. „Da, da am dreptul la control…şoferul…” „Super, opreşte busul, legitimează-mă” – Răspunsul meu. Între timp, îmi scot abonamentul valabil pentru toate liniile. Îl flutur în semn de pace. Turuie şoferul, crede că dacă e 10 seara şi eşti singură în autobuz, eşti la cheremul lui. Thanks Siletina…Aş vrea să văd poată asta şi mâine dimineaţă la 7 şi 20 când stăm ca sardinele în autobuz. Concluzie, fără femei în autobuz la ora 10 seara”, este mesajul postat de femeie pe un grup de Facebook.

Internauţii au fost revoltaţi să citească prin ce a trecut femeia din cauza unui şofer de autobuz. Oamenii au sfătuit-o pe aceasta să depună reclamaţie, pentru a se asigura că şoferul plăteşte pentru comportamentul neadecvat pe care l-a avut faţă de ea.

„Exces de zel la şofer. Voi conversaţie!!!”, „Degeaba vă plângeţi pe Facebook dacă nu faceţi reclamaţie la Siletina cu numele şi numărul de legitimaţie al şoferului…just saying!”, „Păi da, nu vor femei atunci în bus pentru că trebuie duse până la ultima staţie (depinde unde coboară acea persoană). Am păţit şi eu aşa, că m-a întrebat dacă mă poate lăsa la o anumită staţie şi era destui de departe de staţia unde trebuia să cobor”,

„Mai oameni buni, călătorii ar trebui să se legitimeze şi orige număr la ultima plecare are dreptul de a duce la spital, aleea sau oriunde, dar cu condiţia să se legitimeze călătorul, altfel fără nimica nu merge. Imaginaţi-vă că şoferul/taxatorul e acolo 12-13 şi nu îi arde de nimeni să îşi bată joc de el mai ales că pleacă cu noaptea în cap acasă din cauza ei/lui”, „Nu doar cu femei s-a întâmplat asta, ci şi eu am păţit-o pe curse pe linia 12 sau 32, seara la ora 22:10, plecare din Livezeni. Deşi nu era afişat nicăieri, şoferul mă întreba de bilete…România e ţara lui Papură Voda…”, au comentat internauţii la postarea femeii.