Radio Simplu

Ce a facut un bebelus dupa ce mama lui i-a spus «buna»

Cand aceasta mamica il saluta in cel mai dragalas mod pe micutul ei, acesta ii raspunde intr-un mod la care nici ea nu s-ar fi asteptat niciodata.

Ea nu se astepta ca micutul sa o imite atat de natural repetand de fapt acest cuvant cu atata dragalasenie.

Christian Jones, bebelusul din aceste imagini, este o minune de copil care o priveste cu multa dragoste pe mama lui.

1. Fericirea copilului nu poate fi cumparata

Nu poti cumpara fericirea unui copil. E ca si cum ai incerca sa cumperi dragostea copilului. Nu este cu adevarat posibil. Ceea ce vrea copilul tau, mai mult decat orice, esti tu.

Petreceti timp impreuna, jucati-va si vorbiti – acest timp il va face fericit pe copilul tau, mai mult decat o jucarie. Acest lucru il va invata importanta unei relatii.

Copiii cresc repede, nu vrei sa pierzi asta – nu-i asa?

2. Ajuta-l sa isi faca prietenii de durata

Toti avem nevoie de prieteni, iar copiii au nevoie de putin ajutor in acest sens – deoarece unii copii isi fac greu prieteni. Exista multe reguli nescrise…Ajuta-l sa isi faca prieteni.

Noi parintii, vrem ca al nostru copilas sa fie inconjurat de prieteni si sa nu fie izolat. Un copil izolat si fara prieteni va fi trist si asta ii afecteaza increderea in sine. Citeste Cum ajutam un copil timid sa isi faca prieteni?

3. Bucura-te de meseria de parinte
Cat de des te vede copilul fericit? Este usor sa te plangi cand esti parinte de ceva vreme. Insa, meseria de parinte este schimbatoare, inveti din mers.

Nu trebuie sa-i spui copilului totul despre viata ta. Ar putea fi prea mic sa inteleaga, oricum, si ar putea duce la anxietate. Cel mai important lucru pe care trebuie sa il stie e ca il iubesti.

4. Co-mu-ni-cati!

Prinsi mereu in mecanismul uluitor al vietii cotidiene, uitam uneori sa vorbim… pur si simplu sa vorbim. Chiar si dupa o zi stresanta la serviciu, uitam adesea sa ne relaxam si prelungim inutil stresul – goana dupa cumparaturi, activitati optionale pentru copii, curatenie in casa si alte astfel de lucruri banale pe care reusim sa le transformam intr-o piedica in calea comunicarii cu propriul copil.

Dupa o zi la scoala, copilul simte nevoia sa impartaseasca cu parintii ceea ce a trait, sa isi comunice emotiile pozitive sau negative. De aceea, este absolut necesar sa ii acordam timpul necesar.

Nu numai ca isi va dezvolta increderea in sine si relatia armonioasa cu parintii, dar astfel de momente il ajuta sa isi dezvolte si vocabularul si capacitatea de a comunica, in general.

Este important, de asemenea, sa ii spui copilului tau ceea ce te preocupa, fara a intra neaparat in detalii. Vorbeste-i despre propriile emotii si invata-l astfel cum sa si le comunice pe ale sale.

5. Fericirea este o alegere, iar copilul trebuie sa stie asta

Cand va treziti dimineata, aveti posibilitatea sa alegeti cum va veti petrece ziua. Copiii vad toate astea si imita comportamentul parintilor.

Sincer, cred ca fericirea poate fi supraestimata. Nu ma intelegeti gresit, ar trebui sa va bucurati de viata impreuna cu familia. Dar asta nu inseamna ca trebuie sa fii fericit tot timpul.

Mass-media asociaza fericirea cu banii si bunurile materiale. Am descoperit ca unii dintre cei mai fericiti oameni nu au nevoie de mult. Tineti cont de acest lucru cand va cresteti copilul.