Radio Simplu

Cazul uluitor al băiețelului care s-a albit în ultimul an. Medicii au fost șocați să afle ce băutură a putut cauza așa ceva

Tuturor ne place să bem lapte, de multe ori îl consumăm simplu, sau în diferite alte preparate. Dar, și nu de puține ori din păcate, apare o problemă, care netratată la timp poate da mari probleme. Este și cazul uluitor al băiețelului care s-a albit în ultimul an. Medicii au fost șocați să afle că această băutură a putut cauza așa ceva.

Prea mult lapte strică sau nu?
De când ne naștem și, ulterior, când ajungem la maturitate, folosim lapte, fie ca băutură simplă, fie în preparate, în cafea, sau chiar în ceai, ca englezii. Dar, conform unor studii recente, prea mult lapte poate duce la probleme de sănătate, cum ar fi anemia feriprivă și pierderea de proteine din intestin. Este adevărat că laptele poate fi o parte importantă a unei diete sănătoase pentru copii. Dar, prea mult lapte poate duce la probleme de sănătate.

Când vorbim de cei mici, studiile arată că un consum excesiv de lapte poate duce la anemia prin carență de fier. Fierul este un mineral important pe care îl obținem din alimentație.

Corpul nostru îl folosește pentru a produce hemoglobină, o proteină din celulele roșii din sânge care ajută la livrarea de oxigen către diferite țesuturi din corpul nostru. Anemia feriprivă apare atunci când aveți un nivel scăzut de hemoglobină în organism din cauza lipsei de fier.

Dacă vorbim de lapte matern sau lapte praf, sunt o sursă bună de fier pentru bebeluși până la vârsta de șase luni. După șase luni, laptele singur nu furnizează suficient fier. Acesta este motivul pentru care ar trebui introduse alimente solide la copii.

Simptomele anemiei prin deficit de fier includ pielea palidă, lipsa de energie. Alte simptome sunt dificultăți de respirație după o activitate.

Cosumul în exces duce la pierderea de proteine
O altă problemă, la consumul excesiv de lapte, este pierderea de proteine din intestin. Apare atunci când un copil bea prea mult lapte. Acest lucru provoacă niveluri scăzute de proteine în sânge. Poate provoca scurgerea de lichid din vasele de sânge în țesuturi.

Din păcate asta duce la umflarea picioarelor, a spatelui și a feței. De asemenea, vă poate expune riscului de infecții. Pierderea de proteine și umflarea pot fi cauzate de alte afecțiuni, așa că medicul pediatru vă va pune întrebări despre starea generală de sănătate și simptomele copilului dumneavoastră pentru a determina cauza.

Cazul uluitor al băiețelului care s-a albit în ultimul an datorită consumului excesiv de lapte
Deși ar putea părea ciudat, dar consumul excesiv de lapte, cel puțin în acest caz, a dus la albirea micuțului. Johnny Donovan, în vârstă de 2 anișori, a fost diagnosticat cu anemie feriprivă și suflu cardiac. Pediatrul a suspectat leucemie după ce a văzut nivelul scăzut de hemoglobină. Mama micuțului nu știa că prea mult lapte poate provoca anemie, conform Daily Mail.

Conform mamei sale, micuțul a băut în ultimul an aproximativ un litru jumătate de lapte pe zi. La vârsta de doi ani, Johnny era extrem de obosit. Mama micuțului povestește că devenise mult mai agitat. Începuse să aibă crize de furie și era, de asemenea, foarte palid. Din nefericire, mama micuțului nu și-a dat seama că, odată cu consumul excesiv de lapte, copilul avea să dezvolte probleme, care puteau deveni extrem de grave.

Ajunsă la medicul pediatru, acesta a ordonat o serie de analize de sânge pentru a identifica cauza. Analiza completă a sângelui a arătat că nivelul hemoglobinei lui Johnny se situa între 4,5 și 5,6, mult sub pragul normal pentru un copil de doi ani, de 10,9-15.

Medicul s-a temut că nivelul scăzut al hemoglobinei indica un diagnostic de leucemie. Dar, de fapt, Johnny avea o deficiență severă de fier. Johnny și-a revenit din suflul cardiac și din anemie după o lună și jumătate de tratament, care a inclus două transfuzii de fier și suplimente alimentare continue.