Radio Simplu

Câți bucureșteni vor fi, de fapt, testați pentru Covid-19. Cum se va face selecția și ce se întâmplă în caz de rezultat pozitiv

Bucureștenii vor fi testați pentru coronavirus, dar nu este vorba despre întreaga populație a Capitalei, ci despre un eșantion de 10.514 persoane din 5 categorii de vârstă. Anunțul a fost făcut de primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, și medicul Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului de Boli Infecțioase ”Matei Balș”.

Eșantionul a fost stabilit pe baza unei estimări la 2 milioane de locuitori a populației Bucureștiului. Vor fi cinci categorii de vârstă: de la 0 la 19 ani, între 20-44 de ani, 45-65 de ani, 65-79 de ani, peste 80 de ani, a spus Streinu Cercel.

El a adăugat că 80% dintre persoanele care sunt infectate cu Covid-19 fac forme ușoare și medii, pe care uneori nici nu le conștientizează și astfel în infectează și pe pe cei din jur, care pot face forme severe.

Streinu Cercel a precizat că persoanele selectate pentru a fi testate vor fi anunțate prin intermediul președinților asociațiilor de bloc și că echipele de testare nu vor intra în casele oamenilor.

Cei selectați vor fi chemați în fața scării, în stradă, unde vor fi testați.

Vor fi făcute două teste, unul pentru a detecta eventuala prezență a Covid-19 la momentul testării, iar unul pentru decelarea anticorpilor, pentru a vedea câte persoane au avut deja infecția.

În cazul în care o persoană este testată pozitiv, toți oamenii care locuiesc în respectiva scară de bloc vor fi trecuți în carantină și testați. La finalul perioadei de carantină, în ultimele două zile, vor fi testați din nou.

Între timp, scările de bloc vor fi dezinfectate.

Streinu Cercel a mai spus că oamenii pot refuza testele, dar „pierd o șansă să știe care e starea lor de sănătate”.

Sursa:Digi24.ro

Loading...