Radio Simplu

Cățelul își „resuscitează” stăpâna la un concurs internațional de dresaj

Campionatele mondiale ale dansurilor de câini, numite FCI, au avut loc, în 2016, în Moscova, Rusia. Participanții au concurat în două categorii: freestyle și dresaj pe musică. Dansul pe care îl veți vedea mai jos face parte din categoria freestyle, unde doar zece dintre competitori puteau concura.

Categoria freestyle are în centrul atenției creativitatea dresorului, inovația și originalitatea prestației, folosind muzică și mișcări complicate pentru a da dovadă de muncă de echipă, atletism și talentul artistic în interpretarea temei muzicale.

Am văzut cu toții câini foarte inteligenți în trecut, dar nimic nu se compară cu acest cățeluș din Italia. Lusy Imbergerova și câinele ei, Deril, au intrat în campionatul de dans pentru câini FCI și este pregătită să ofere tot ce au mai bun.

Imediat ce muzica începe, Deril realizează că este timpul să strălucească! Mișcările lui sunt atât de incredibile încât nu ne vine să credem că un cățel este capabil să facă așa ceva. De obicei, în astfel de situații stresante, animalele nu au cea mai bună reacție, mai ales atunci când sunt multe persoane în jur.

Mult stres, pregătirea unei zone de luptă și dorința unui premiu important pot pune multă presiune și pe un om și nu sună deloc prea elegant. Totuși, dacă te uiți în stânga ta și vezi un cățeluș draguț și pufos care de-abia așteaptă să arate ce ați lucrat în ultimele luni, totul devine mai frumos.

Astfel de competiții sunt extrem de cunoscute, iar participanții încearcă să aducă numere din ce în ce mai complicate care pot părea imporibile pentru oamenii care îți privesc animalele de companie dormind toată ziua.

În fiecare an, sute de câini din jurul lumii intră în competiție, iar deril și Lusy Imbergerova au călătorit tocmai din Italia pentru a demonstra că dau dovadă de eleganță, drăgălășenie, dar și o atitudine de câștigător.

Un astfel de moment necesită un antrenament destul de intens, dar, credem că animalului nu îi displace deloc atenția primită de la stăpâna sa. Cine nu ar vrea să petreacă tot timpul din lume cu animalul de companie?

Din nefericire, în cele mai multe cazuri, de-abia reușim să ne facem cățelul să aducă o minge aruncată înapoi și să nu o piardă, sau cerem măcar puțină atenție de la pisici care dacă nu sunt înfometate nici nu sunt conștientă că existăm în aceeași casă cu ele.

Iată că Deryl chiar a reușit să dea dovadă de un dresaj perfect, reușind să mimeze o resuscitare în scena cu temă militară pe care a ales-o Lusy Imbergerova. După ce au făcut antrenamente intense și Deril a dat dovadă de cele mai eficiente moduri de a face exerciții, atunci când vremurile grele au venit, acesta nu și-a părăsit camaradul.

Ceea ce a atras foarte tare atenția a fost, bineânțeles, faptul că, atunci când bomba imaginară a explodat, acesta a venit în salvarea stăpânii sale și a efectuat o resuscitare care i-a salvat viața. Deril chiar este un câine special!

Legătura dintre un câine și stăpânul lui este una foarte strânsă, mai ales dintre Deril și Lusy Imbergerova!