Datorita multiplelor avantaje din punct de vedere al functionalitatii si arhitecturii decorative, in prezent, pergolele se bucura de tot mai multa notorietate.
Folosite inca din antichitate pentru protectie impotriva soarelui, doar de oamenii cu o situatie financiara foarte buna, acum au devenit mult mai accesibile, astfel incat fiecare persoana sa isi poata permite o pergola pe terasa.
Desi inca se foloseste structura de lemn pentru pergole, au aparut si alte materiale si tehnologii mult mai avansate si practice. Daca iti doresti sa te bucuri si tu de toate avantajele unui astfel de sistem de umbrire si esti dispus sa investesti in confort, calitate si eleganta, atunci trebuie sa optezi pentru pergole bioclimatice.
Pergola bioclimatica – Eficienta sau nu pentru umbrirea terasei?
Pergolele bioclimatice dispun de acoperis retractabil, format din lamele de aluminiu. Astfel, poti inchide sau deschide terasa ori de cate ori vrei, in functie de preferinte. Cu ajutorul lamelelor, poti regla inclusiv unghiul de incidenta al luminii de pe terasa, dar si suprafata de umbrit.
Pergolele bioclimatice iti permit sa obtii gradul de luminozitate sau umbrire dorit, doar printr-o simpla apasare de buton, in cazul in care optezi pentru un sistem automatizat.
Pergole bioclimatice vs Pergole din lemn – Design si rezistenta
Nu putem spune ca pergolele din lemn sunt lipsite de farmec. Sunt multe persoane care opteaza pentru o terasa acoperita cu astfel de pergole. Pe de alta parte, lemnul isi pierde aspectul estetic in timp. Tocmai de aceea, oameni au pornit in cautarea unui material mai bun care sa-si pastreze o lunga perioada de timp rezistenta si aspectul.
Pergolele bioclimatice au structura de aluminiu extrudat, vopsit in camp electrostatic, ceea ce inseamna ca prezinta o rezistenta sporita impotriva factorilor externi, dar in acelasi timp ofera o eleganta aparte. Datorita procesului de vopsire a pergolei, aluminiul nu rugineste, iar vopseaua se pastreaza intacta in timp.
Acoperisul retractabil cu lamele din aluminiu este, de asemenea, rezistent impotriva zapezii abundente. Atunci cand este inchis, reuseste sa sustina peste 200kg de zapada/mp.
Asadar, pergolele bioclimatice sunt mai mult decat eficiente pentru inchiderea unei terase deoarece ofera umbrirea necesare si in acelasi timp protejeaza impotriva conditiilor meteorologice nefavorabile.
Daca iti doresti sa oferi un aspect fresh terasei tale si vrei sa te bucuri de toate avantajele pe care ti le ofera o pergola bioclimatica, specialistii companiei Tentoexpress iti stau la dispozitie.
P.s: Pergolele bioclimatice sunt potrivite atat pentru terasele rezidentiale, cat si pentru proiectele din domeniul Horeca.