Radio Simplu

Cât costă un kilogram de ceapă în piețele din România. Oamenii au crezut ca nu văd bine

Prețurile din România cresc alarmant, iar acest lucru se observă la toate alimentele de bază. Un kilogram de ceapă a ajuns să se vândă cu prețuri tot mai mari, iar acest lucru a fost semnalat și de Petre Daea, care a fost surprins atunci când a văzut.

Inflația le creează bătăi de cap oamenilor, cărora nu le mai ajung banii din cauza prețurilor uriașe, pentru produse care până de curând erau printre cele mai ieftine. Printre acestea este și ceapa, care a ajuns la un preț amețitor. Petre Daea a ridicat un semnal de alarmă atunci când a făcut o vizită la piețele din România.

Cât costă un kilogram de ceapă în piețele din România
Zahărul, uleiul, laptele, iar acum ceapa au ajuns să se vândă la prețuri mai mult decât duble în unele cazuri. Pentru cei care credeau că acest lucru se întâmplă doar în supermarketuri, ei bine. trebuie să vadă prețurile legumelor din piețele din România. Dacă până acum un kilogram de ceapă nu se simțea la bugetul oamenilor, lucrurle s-au schimbat în anul 2023.

Pentru doar un kilogram de ceapă, românii trebuie să plătească prețuri care pornesc de la șapte lei în sus. Petre Daea, ministrul Agriculturii, crede că este complet nejusitifcată această majorare al prețului pentru ceapă, având în vedere că agricultorii nu suportă costuri mai mari ca să cultive ceapa și alte alimente care intră în aceeași categorie.

”Am fost azi dimineaţă în piaţă la Iaşi, am cumpărat ceapă verde. Ceapă uscată am luat ieri de la Botoşani. Le-am spus producătorilor că nu e în regulă să dai cu şapte lei kilogramul de ceapă, doar pentru că există un preţ mare pe piaţa internațională.”, a declarat Petre Daea, potrivit botoșaninews.ro.

Ministrul este optimist în continuare
Petre Daea a spus că îi înțelege pe fermierii care vor să facă bani, însă această atitudine de a crește prețurile alarmant nu este justificată. Chiar dacă este clar că situația devine tot mai gravă, ministrul Agriculturii a spus că speră ca lucrurile să se liniștească.

”M-am uitat la fermieri. Înțeleg că ei trebuie să câştige, dar toţi trebuie să ne gândim şi la buzunarul celor care cumpără produsele. Nu este o criză, ci o atitudine temporară pe care au luat-o cei ce vând acest produs. Sper să se liniștească”, a mai spus el.