Radio Simplu

Care sunt subiectele de la Limba Română la Evaluarea Naționala 2024. Cum se rezolvă exercițiile

GALERIE FOTO (3)

Astăzi, 25 iunie 2024, elevii din toată țara au susținut proba scrisă la Limba și Literatura Română din cadrul Evaluării Naționale. Aceasta este prima probă importantă din seria examenelor care le vor determina accesul la liceu. Emoțiile au fost mari atât pentru elevi, cât și pentru părinții acestora, având în vedere importanța acestui examen în traseul educațional al copiilor. Subiecte la Limba Română, la Evaluare UPDATE. La subiectul doi, elevii au primit la subiectul II, caracterizarea de personaj din romanul „Cireșarii” de Constantin Chiriță. Subiecte la Evaluare, la limba romana. Sursa foto: Facebook Subiecte la Evaluare, la limba romana. Sursa foto: Facebook   Subiecte la Evaluare, la limba romana. Sursa foto: Facebook

Structura examenului de Limba și Literatura Română

Proba la Limba și Literatura Română este concepută pentru a evalua competențele elevilor în ceea ce privește înțelegerea textului literar și non-literar, precum și capacitatea lor de a exprima idei și opinii într-o manieră coerentă și corectă din punct de vedere gramatical. Examenul este structurat în două mari părți: Partea I: Întrebări de înțelegere a textului. Elevii trebuie să răspundă la întrebări legate de un text dat, demonstrându-și abilitatea de a înțelege și interpreta informația.

Partea a II-a: Compoziție scrisă. Elevii trebuie să redacteze un eseu sau o compunere pe o temă dată, evaluându-se astfel creativitatea, structura și coerența ideilor, precum și corectitudinea gramaticală. Subiectele examenului și modul de rezolvare Deși subiectele oficiale nu au fost încă publicate, acestea urmează să fie făcute publice de către Ministerul Educației în scurt timp. Vom reveni cu actualizări imediat ce acestea vor fi disponibile. Între timp, este util să discutăm despre tipologia subiectelor care au fost date în anii anteriori, pentru a oferi o perspectivă asupra așteptărilor. Elevii sunt de obicei solicitați să analizeze fragmente din opere literare clasice și contemporane, să identifice figuri de stil și să comenteze asupra tematicii și mesajului textului.

De asemenea, exercițiile de gramatică și compunerile pe teme de actualitate sau literare sunt o constantă a acestor examene. Calendarul Evaluării Naționale 2024 Înscrierea la Evaluarea Națională 2024 a avut loc în perioada 11-14 iunie, iar cursurile pentru elevii de clasa a VIII-a s-au încheiat pe 14 iunie. Probele scrise sunt programate astfel: